• Haberler
  • Gündem
  • O şehirlerde yaşayanlar için peş peşe uyarı yapıldı! Çok güçlü olacak: Önlem alınması lazım

O şehirlerde yaşayanlar için peş peşe uyarı yapıldı! Çok güçlü olacak: Önlem alınması lazım

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve Kütahya çevresinde yaşayanları sarı kodla uyardı.

İki ilin birçok ilçesini kapsayan bu uyarıya göre, Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Tepebaşı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi bulunuyor.

Rüzgarın Etkisi Yarın Sabah Başlıyor

Meteorolojik uyarı raporuna göre, rüzgar yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden esecek. Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde 40 ila 70 kilometre hızlarında kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bu durum, özellikle ilin yüksek kesimlerinde 60 ila 80 kilometre bölü saat hızında kısa süreli fırtına şeklinde etkili olabilir.

Tedbir Alınması Gereken Durumlar

Sarı kodla yayınlanan uyarı raporunda, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yüksek kesimlerde çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi risklere karşı dikkatli olunması önem taşıyor. Fırtına nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar da göz önüne alınmalı.

Etki Süresi ve Saat Aralığı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, fırtınanın yarın 06.00 ile 16.00 saatleri arasında etkili olacağını değerlendiriyor. Bu süre zarfında halkın dikkatli ve tedbirli olması, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması önem arz etmektedir.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!