- Haberler
- Gündem
- O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Valilik duyurdu: 2 gün boyunca tamamen yasaklandı, uymayana gözaltı kararı
O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Valilik duyurdu: 2 gün boyunca tamamen yasaklandı, uymayana gözaltı kararı
O ilde yaşayanlar için valilikten çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda 2 gün boyunca yasaklama kararı alındığı bildirildi.
Şırnak Valiliği tarafından bir son dakika duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruda kentte yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Kanunlara göre Kent genelinde asayiş sağlık ve eğitim hizmetlerinden sorumlu tutulan il valilikleri gerek olması durumunda sosyal hayatta ve kamuda çeşitli yasaklara imza atılabildiği belirtilerek Şırnak Valiliği tarafından da bir yasaklama kararı alındığı duyuruldu. Bu doğrultuda kamuya açık alanlarda Eylem miting yürüyüş gibi faaliyetleri 2 gün süreyle yasaklandığı vurgulandı.
YASAK GETİRİLDİ
Şırnak Valiliği son dakika açıklaması yaparak Kent genelinde gösteri yürüyüş ve açık hava toplantılarına 2 günlük süreyle yasak getirildiğini paylaştı ve söz konusu açıklamada güvenlik amacıyla böyle bir önlem alındığını belirten Şırnak Valiliği, valilik ve Kaymakamlık makamları tarafından uygun görülen etkinlikler ile kamu kurumu kuruluşlarının düzenleyeceği programlar ve resmi bayramlar haricinde diğer programlara yasak getirildiği vurgulandı.
VALİLİKTEN YAPILAN DUYURU
Konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri- balon uçurtmak, drone-paramotor her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması etkinliklerin Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde 4 Nisan 2023 günü saat 00.01'den 05 Nisan 2023 günü saat 23.59'a kadar 2 gün süreyle yasaklanmıştır."
Bakmadan Geçme