• Haberler
  • Gündem
  • O şehirde yaşayanlara son dakika uyarısı: Her an 7.0 şiddetinde deprem olabilir!

O şehirde yaşayanlara son dakika uyarısı: Her an 7.0 şiddetinde deprem olabilir!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan çok önemli açıklamalarda bulundu ve o şehri 7.0 depremi için uyardı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu ve depremler hakkında uyardı. Ercan açıklamalarında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 6.2 ile 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini ifade etti. Konferansta konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Alaşehir’de yaptığı incelemelerde elde ettiği bilimsel verileri değerlendirerek uyarılar yaptı.

7 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR 

Ahmet Ercan açıklamalarında Alaşehir’in Pamukkale- Tepeköy Fayı ile Bozdağ istikametinden gelen bir fay hattının arasında sıkıştığını belirtti ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Alaşehir’de 6.2 ile 7 büyüklüğünde bir deprem tahmin ediyoruz. Özellikle istasyon altı bölgeleri sıvılaşmış kaygan bir zeminden oluşuyor. Ayrıca bu alanlarda 60-80 santimetre arasında atılmış bazı temeller gördüm. Bu bölge için bu temeller yetersiz. Tarım alanlarının bulunduğu bağlık alanlarda 6.2 – 7 büyüklüğündeki bir depremde 2 ile 5 metre arasında çökmeler yaşanabilir. Ancak depremden korunmanın yolları da var. Zemin etüdü yapılmış, doğru tespit edilmiş ve sağlam yapılan binalar depreme dayanıklı olabilir. Deprem açısından yerleşim alanı olarak, değerlendirirsek, Alaşehir Tren Garı çevresi yer hareketleri davranışı iyi değil, Atatürk Bulvarı Kuzey Batısı, Kayacık Konakları, Toptepe çevresi ve Kaleiçi mevkileri çok iyi, Evrenli bölgesi yerleşim bölgesi olarak uygun.

YERLEŞİM PLANI DEĞERLENDİRMESİ

Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Alaşehir Belediyesi olarak yaklaşık 130 tane sondaj çalışmamız olacak. 5 Tane zemin etüt çalışmamız var. Bu çalışmalarla Alaşehir’in zemin etütleri ortaya çıkacak. Buna göre bilimsel araştırmalar sonuçlarına göre yeni imar planlarımızı belirleyeceğiz. Çalışmalar sonucundaki raporlara göre bizim dönemimizde hep beraber caddelerimizi, sokaklarımızı belirleyecek kararları doğru bir şekilde verilmesini sağlayacağız. Kimse bizden fazla kat beklemesin. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bizleri bu konuda bilimsel olarak bilgilendirdi. Biz de bu bilgiler doğrultusunda yerleşim planlarımızı yapacağız"

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!