O şehirde yaşayanlar dikkat! Tamamen yasaklandı: Kimse bunu yapamayacak
Samsun Valiliği, Karadeniz'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Başka bir şehirde dse yasak kararı alındı.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan gelen verilere göre, kentte öğleden sonra rüzgar hızının 20 deniz miline kadar çıkması ve dalga yüksekliğinin 1,5 metreyi bulması bekleniyor.
Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Boğulma vakalarını önlemek amacıyla vatandaşlarımızın denize girmemesi önemle rica olunur." denildi. Bu uyarı, olası can kayıplarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor.
Sakarya’da Denize Girme Yasağı
Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde de yoğun dalga ve rip akıntısı etkisini gösteriyor. Bu tehlikeli koşullar nedeniyle Kaymakamlıklar tarafından bugün, yarın ve pazar günü denize girilmesi yasaklandı.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı cankurtaran ekipleri, sahillerde kırmızı bayrak çekerek vatandaşları uyarıyor. Cankurtaran ekipleri, dalga ve akıntıların risk oluşturduğu bölgelerde sürekli devriye gezerek halkın güvenliğini sağlamaya çalışıyor.
Vatandaşlara Önemli Uyarılar
Hem Samsun'da hem de Sakarya'da yetkililer, vatandaşları bu dönemde denize girmemeleri konusunda sık sık uyarıyor. Meteorolojik veriler, rüzgar hızının artacağını ve dalga boylarının yükselerek yüzme için tehlikeli koşullar yaratacağını gösteriyor. Bu nedenle, vatandaşların sahil güvenlik ve meteoroloji uyarılarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.
Yapılan uyarılar, olası can kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyor. Yetkililer, denizde oluşabilecek ani rüzgar ve dalga artışlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Bakmadan Geçme