- Haberler
- Gündem
- Naci Görür son dakika bir kez daha uyardı! O şehirde her an 7.6 şiddetinde deprem olabilir: Enerji sıkışmadı, aktarıldı
Naci Görür son dakika bir kez daha uyardı! O şehirde her an 7.6 şiddetinde deprem olabilir: Enerji sıkışmadı, aktarıldı
Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ederken Naci Görür'den çok önemli bir uyarı yapıldı. Görür açıklamalarında 7.6 şiddetinde deprem beklediğini belirtti.
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi değerlendirirken önemli paylaşımlarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassas olduğunu belirterek önemli uyarılar yaptı ve olası Marmara depremi için de değerlendirme yaptış. Naci Görür açıklamalarında Marmara depreminin kesin olarak yaklaştığını ifade etti.
"BÜYÜK BİR DEPREM KUŞAĞI OLDU"
Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin açığa çıkardığı enerjiyi hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:
"Bugün depremin olduğu faylar, genellikle sol yönlü doğrultu atımlı faylar. 6 Şubat'ta Güneydoğu'da çok büyük bir deprem oldu, yani Doğu Anadolu fayı üzerinde. Doğu Anadolu fayının devamı olan Ölü Deniz de dahil, aşağı yukarı işte Diyarbakır dersek Hatay'a kadar, büyük bir deprem kuşağı oldu. 7,7, 7,6 gibi iki tane peş peşe deprem meydana geldi. Açığa muazzam bir enerji çıktı."
4 MİLYON TNT'YE EŞ DEĞER
Naci Görür söz konusu açıklamalarının devamında 4 milyon ton TNT'ye eş değer bir enerji açığa çıktığını bu enerjinin ise bir kısmının kırılmamış olduğunu paylaştı ve açıklamalarına şu ifadeleri kullanarak son verdi:
"O bölgede kırılmamış faya veya faylara transfer ediliyor. O nedenle, 6 Şubat depremlerinden sonra hemen 7 Şubat'ta Adana'ya, Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini söyledim. Sırf bu söylediğim transfer olayından ötürü ve nitekim de 15 gün sonra Hatay'da 6,4'lük deprem oldu. Onu 15 gün önce söyledik. Olabilir Hatay'a dikkat edin diye. 'Adana'ya da dikkat edin' dedik."
7.6 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLİYOR
İstanbul depremi için de uyarılarda bulunan Görür, minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini açıkladı.
Bakmadan Geçme