• Haberler
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, asker terhisleri ile ilgili açıklama yaptı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, asker terhisleri ile ilgili açıklama yaptı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından asker terhislerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından mart ve nisan celplerinin ertelendiği açıklanmıştı. Bakanlığın aldığı celp ertelenmesi kararının ardından asker terhislerinin ertelenip ertelenmeyeceği de merak konusu oldu. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklama yaptı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce yapılan açıklamada deprem bölgesinde ikamet eden veya depremden etkilenen illerin nüfusuna kayıtlı yükümlü askerlerin mart ve nisan celplerinin mayıs ayına ertelendiğini açıklanmıştı. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “On ilde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 2 Mart ve 6 Nisan 2023 celp dönemlerinde silahaltına alınması planlanan er statüsündeki 13 bin 71 yükümlünün sevki 4 Mayıs 2023 celbine kadar ertelendi. Askere gitmeden isteyenlerin ise planlanan celp döneminde sevkleri yapılacak” ifadeleri kullanıldı.

“Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı bu açıklamanın ardından askerde bulunan kişilerin terhislerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan veya ailesi o bölgelerde olan 10 bin 738 askere izin verildiğini belirterek: “Terhislerle ilgili herhangi bir erteleme veya erken terhis yoktur. Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!