Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar açıklama yaptı!

Mili Savunma Bakanı Hulisi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 25 bin 67 personeli ile deprem bölgesinde fiilen görev yaptıklarını ve oluşturulan hava yardım koridoru ile 63 uçakla, 9 bin 780 uzman personel, 625 ton malzeme taşıdıklarını aktardı.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, şu ana kadar deprem bölgesinde görev yapan 4 askerin hayatını kaybettiğini ve deprem sebebiyle bölgede 45 personelin hayatını kaybettiğini belirtti. Akar: “54 yaralımızla birlikte 78 ulaşılamayan silah arkadaşımız ve mesai arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.

“Arama kurtarma timleri sahada”

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda 39 komando taburu, 28 arama kurtarma timi, istihkam savaş taburları ile deniz istihkam arama kurtarma timleri ile Hava Kuvvetlerimizin arama kurtarma timleri sahada. İlaveten ilk kez fabrikalarımızdan 580 teknik personel ve işçimiz de sahada” bilgisini verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sefer stoklarından ayırdığı 53 sahra mutfağı ile 11 sahra fırınını bölgeye sevk ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar: “Çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 502 bin ekmek, 700 bin kumanya dağıtımıyla acil ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda günlük 40 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı kapasitesine ulaştık” ifadelerini kullandı. Bakan Akar, 210 seyyar tuvalet ve banyo ünitesi, 350 jeneratör, 342 hiltinin yanı sıra vinç, kepçe gibi araçları da bölgeye sevk ettiklerini aktardı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!