• Haberler
  • Gündem
  • Milli Eğitim Bakanlığı'ndan deprem bölgesindeki öğrenciler için açıklama! Farklı illere nakledilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan deprem bölgesindeki öğrenciler için açıklama! Farklı illere nakledilecek

Kahramanmaraş merkez üssü 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde büyük hasara yol açarken, binlerce can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi. Depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklama yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda ili etkileyen deprem sebebiyle eğitim öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Doğal Afet Nedeniyle Nakil"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız” dedi. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, deprem bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilerin nakillerini istemeleri durumunda yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın, Türkiye genelindeki okullara “Doğal Afet Nedeniyle Nakil” seçeneği kapsamında il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacağı bildirildi. 

Deprem bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanması için, istemeleri halinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu” başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakit komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmelerinin sağlanacağı aktarıldı. 

Deprem bölgesindeki illerde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması” başlıklı 58. maddesine göre, ikinci dönemin ilk iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları eğitim ve öğretim başladıktan sonra valiliklerce aynı usul ve esaslara göre planlanarak yapılacağı da duyuruldu. 

Sınavlar ertelendi!

Kararlar kapsamında söz konusu illerde 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre, faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarının sınavları, 13 Şubat 2023 tarihine kadar ertelenmiştir. Bunun yanı sıra, 7- 12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları, Türkiye genelinde ileri bir tarihe, Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavları da Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine, afet bölgesindeki illerde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Bu süreçte, tüm illerdeki rehberlik ve araştırma merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edileceği de belirtildi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!