• Haberler
  • Kamu Haber
  • Meral Akşener'den seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması

Meral Akşener'den seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Haziran 2023 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına hedefinin başbakanlık olduğunu açıkladı.

Meral Akşener'den seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması - İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 2023'te yapılacak seçimlerde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını başbakan olacağını söyledi.

Türkiye'nin kaderini belirleyecek genel seçimlere az bir süre kala altılı masayı oluşturan Millet İttifakı siyasi parti liderlerinden Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin açıklama gelmedi. Kararın halen verilemediği birçok kişinin aday listesinde yer aldığı, iddialara göre Kılıçdaroğlu ile Akşener'in aday konusunda uzlaşmaya varamadıkları söyleniyor.

'ADAYLIK KONUSU BENİM İÇİN KAPANMIŞ BİR KONU'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı programda Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını yineledi. Konunun kendisi için kapandığını belirten Akşener, 'Adaylık konusu benim için kapanmış bir konu. Bu ucube sistemden kurtulmamız gerektiğine inandığım için hak feragatında bulundum. Biz kazanacağız ve sonrasında hızlı şekilde parlamenter demokrasiye geçiş yapacağız. Böyle bir durumda başbakanlık makamı kendiliğinden duruyor.' ifadelerini kullandı.

2023 genel seçimlerini kazanmaları halinde başbakanlık görevini yürüteceği sinyalini veren Akşener, geçtiğimiz gün seçimi kazanacak adaya odaklanmalıyız demişti.

'13. CUMHURBAŞKANI ALTILI MASADAN ÇIKACAK'

Akşener, 'Tek adayla çıkılması gereğinden bahsediyorum. 2018 seçimlerini ben yaşadım. Seçmenin bir daha aynı hayal kırıklığını yaşamayacağını biliyorum. 13. Cumhurbaşkanı altılı masadan çıkacak. Parlamenter sisteme geçişte yol haritası çalışılıyor. Başbakanlık makamını ne Kılıçdaroğlu'yla ne de diğer arkadaşlarla herhangi bir pazarlık konuşma yapmadım. Sizin partiniz birinci çıktığı zaman siz başbakansınızdır.' açıklamalarında bulundu.

Altılı masa Demokrat Parti ev sahipliğinde düzenledikleri toplantıda güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş metni dahilinde Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sınırlayan maddeleri kamuoyuna sunmuştu. Paylaşılan maddeler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi. Anayasa değişikliği teklifi kabul edilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı sadece sembolik olarak yer alacak bir makam olacak.

Vatandaşlar, altılı masa liderlerinin kafasını karıştıracak soru sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Seçimin kazanılması halinde Cumhurbaşkanı yetkilerinin söz edildiği gibi kısıtlanması halinde aday olacağı tahmin edilen Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası tepkileri ne olacak? Sorusuna ilişkin seçmenler yanıt bulamadı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!