• Haberler
  • Gündem
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan ''Sen parayı yurt dışına götürüyorsun değil mi?'' tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'dan ''Sen parayı yurt dışına götürüyorsun değil mi?'' tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısı için Samsun'un Vezirköprü ilçesinde partililerle bir araya geldi. Vatandaşlarla seslenişte bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısı için Vezirköprü'de vatandaşlar ile bir araya gelerek millete seslenişte bulundu. Birtakım açıklamalarıyla sevindirici haberler verdi. Kılıçdaroğlu, ''Parayı beşli çetelere, uyuşturucu baronlarına değil, parayı onlardan alıp bu millete vereceğim'' diyerek beşli çeteye tepki verdi.

CHP grup toplantısını gerçekleştirmek için Samsun'un Vezirköprü ilçesinde basına kapalı toplantı düzenledi. Toplantının ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Vezirköprü'de vatandaşlara yaptığı açıklamaları:

''TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLAR İYİ DEĞİL''

''Korsan bir miting düzenlemişsiniz, hepinizi Silivri’ye göndereceğim. İşin şakası bir tarafa, beni dikkatle dinlemenizi isterim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Her birimizin sorumluluğu var. Benim de sorumluluğum var. Ben, günün 24 saati bu ülke için çalışıyorum, cebim için değil. İktidar sahipleri gibi değilim ben. Kul hakkı yemem ama kul hakkı da yedirtmem. Bunu herkesin bilmesi lazım. ‘Milletim ile helalleşeceğim’ dedim. Evet helalleşeceğiz. Kul hakkı yiyenlerle benim helalleşme şansım yok. Onu da ifade edeyim. Bu memleketin hapishanelerinde masum insanlar, haksızlığa uğramış insanlar var. Bunu biliyorum. Bir şeyi unutmuyorum. Devletin dini adalettir ve bu ülkeye adaleti getirmek için elimden ne geliyorsa tamamını yapacağım.

''27.5 YIL DEVLETE HİZMET ETTİM''

Ben; Beşli Çetelerin, mafyanın, uyuşturucu baronlarının adamı değilim. Ben; esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, alın teri ile geçinen herkesin adamıyım. Fakir, fukaradan yanayım. Bu topraklarda bir çocuk yatağa aç giriyorsa, o gece devleti yönetiyorsam ben, o gece uyuyamam. Herkesin karnı doyacak; her evde huzur, bereket olacak. Çiftçi, emekli, esnaf kazanacak. Esnafa ve çiftçiye sözüm var. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde çiftçinin, esnafın bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sileceğim. Diyeceksiniz ki ‘Parayı nereden bulacaksın’. Öyle diyorlar ya bana; ‘Parayı nereden bulacaksın?’. 27,5 yıl devlete hizmet ettim. Bunun büyük bir kısmı Maliye Bakanlığı’nda geçti. Paranın, pulun, israfın, haksızlığın ne olduğunu gayet iyi bilirim. Haksızlık yapana, devletin beytülmaline el uzatana asla izin vermeyeceğim. Parayı Beşli Çetelere, uyuşturucu baronlarına değil, parayı onlardan alıp bu millete vereceğim.

''SEN PARAYI YURT DIŞINA GÖTÜRÜYORSUN DEĞİL Mİ?''

Vakıf kurmuşlar, vakıf ayaklarında. ‘Efendim, Türkiye’de vakıf kuralım, bir vakıf da Amerika’da kuralım, buradan milyon dolarları oraya götürelim, Manhattan’da öğrenci yurdu yapalım.’ Sen onu benim külahıma anlat. Sen parayı yurt dışına götürüyorsun değil mi? Ben, bu millete söz verdim; o paraları son sentine, son dolarına kadar getireceğim ve bu milletin hizmetine vereceğim.'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!