• Haberler
  • Gündem
  • Karavanlara olan talep arttı! Bu artış 99'da başladı!

Karavanlara olan talep arttı! Bu artış 99'da başladı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra insanlar evlerinin depreme karşı dayanıklı olup olmadığı konusunda büyük bir güvensizlik yaşamaya başladı. Bu nedenle birçok kişi tercihlerini kahramanlardan yana yapmaya karar verdi.

Ülkemizde meydana gelen depremlerden sonra insanlar olası depremlere evlerinde yakalanmaktan oldukça korkmaya başladı. Özellikle depremlerden dolayı yıkılan binalar, insanların yaşadıkları binaların depreme karşı ne kadar dayanıklı olup olmadığına dair şüphelerin gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Yaşanan depremlerin ardından uzman isimler tarafından yapılan deprem uyarıları da insanların müstakil bir yaşama geçme isteklerini artırdı. Bu konuda en çok rağbet gören karavanlar oldu. Genel anlamda gezi, tatil ve kamp gibi etkinlikler için kullanıldığı düşünülen karavanlar, farklı özellikleri ile insanların hayatlarını güvenli bir şekilde geçirebilecekleri evlere dönüştürülebiliyor.

‘99’DA ÜLKEMİZDE 250-300 KARAVAN VARDI’

Modern karavan üretim tesislerinden biri olan Hotomobil’in Genel Müdürü Pınar Kamçı, ülkemizde karavan konusunda en büyük kırılmanın 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde yaşandığını ifade etti. Pınar Kamçı, o dönemde ülkemizde sadece 250-300 civarında karavan olduğunun altını çizdi. Bu dönemde karavan tercih eden kişilerin daha çok gezme ve tatil amaçlı tercih edildiğini açıklayan Pınar Kamçı, Marmara depreminin ardından ise, karavan taleplerinin bir anda arttığının ve sektörün kısa zamanda on binli rakamlara ulaştığını ifade etti. Pınar Kamçı aynı zamanda yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz senelerde meydana gelen korona virüs salgınında da insanların kalabalıktan uzak durmak için karavanları tercih ettiğini ve bu nedenle de karavan talebinde ciddi bir artış olduğunu belirtti.

‘DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN TALEP ARTTI’

Depremlerin karavan taleplerini nasıl etkilediği sorusuna ise Pınar Kamçı, şu şekilde cevap verdi; ‘’Depremin ilk gününden bu yana talep o kadar arttı ki sektördeki tüm firmalar tam kapasite üretime başladı. Depremin ilk gününden bu yana çok ciddi bir talep var. Çünkü, afet bu kez oldukça geniş bir alana yayıldı. Haliyle barınma ihtiyacı da daha önce hiç karşılaşmadığımız kadar arttı. Yıkımın büyük olması başka bir sonucu da beraberinde getirdi. Normalde çekme karavan diye tabir ettiğimiz modellere de ilgi olurdu. Ancak, bu kez talep neredeyse tamamen motokaravana kaydı. İnsanlar bu süreçte gündelik hayatta kullanabilecekleri daha doğrusu istedikleri zaman ulaşımlarını sağlayacak istedikleri zaman içinde konaklayabilecekleri platformlara yöneldi.’’

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!