- Haberler
- Gündem
- Kandilli Rasathanesi'nden 7 şiddetinde deprem açıklaması geldi: O bölgede 7 şiddetinde deprem olacak
Kandilli Rasathanesi'nden 7 şiddetinde deprem açıklaması geldi: O bölgede 7 şiddetinde deprem olacak
Türkiye 6 Şubat tarihinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki büyük 2 depremle sarsılmıştı. Yeniden deprem gerçeğini bizlere hatırlatan bu deprem sonrasında aylardır Marmara Depremi konuşuluyor. Kandilli Rasathanesi tarafından önemli bir açıklama geldi. 7 şiddetinde deprem beklendiği duyuruldu.
11 ilimizi resmen yerle bir eden Kahramanmaraş depremi sonrasında deprem riski yüksek olan iller daha da yakından takip edilmeye başlandı. Kandilli Rasathanesi son dakika açıklaması ile herkesi tedirgin etti!
TARİH BELLİ DEĞİL, AMA YÜZDE 100 LACAK
Konuya ilişkin Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener "5 üzerinde deprem üretebilecek faylar. Örtülü fay olarak da adlandırılan faylar var.
Marmara'da 3.6'lık bir deprem oldu. Bu büyük depremin habercisi mi diye Haberler oldu. Marmara'da sürekli depremler oluyor. 3'ten büyük kaç tane depremimiz var. Çok farklı görüşler var. Marmara'da 7 ve üzerinde bir deprem olması bekleniyor. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz. Ne zaman olacağından çok Marmara depremine ne kadar hazırız? Bunu konuşmamız lazım" dedi.
15 DAKİKA SONRA TSUNAMİ
Tsunami konusunda da açıklama yapan Özener, herkesin deprem konusunda bilinçli olması gerektiğini belirterek, “"Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama tsunaminin ne zaman olacağını biliyoruz. Depremden 7 dakika sonra gelebileceğini biliyoruz” dedi.
Bakmadan Geçme