• Haberler
  • Gündem
  • Kamu İhale Kurumu ihaleleri erteledi! Deprem bölgesi ihaleleri ileri bir tarihe alındı!

Kamu İhale Kurumu ihaleleri erteledi! Deprem bölgesi ihaleleri ileri bir tarihe alındı!

6 Şubat Pazartesi sabah 04:17'de yaşanan deprem nedeni ile birçok organizasyon tarihi ertelendi. Bu kapsamda, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek olan kamu ihalelerinin de ertelendiği açıklandı. Deprem bölgesinde ve ülke genelinde birçok planlı program, ikinci bir açıklamaya kadar iptal edildi.

Yaşanan depremin yıkıcı etkileri nedeni ile planlanan birçok program ileri bir tarihe ertelendi. Depreminin ardından ülke genelinde neredeyse tüm sektörler durdu. Yapılan açıklamalar ile tüm spor faaliyetlerine de ikinci bir açıklamaya kadar ara verildi. Bu kapsamda, Kamu İhale Kurumu’ da deprem bölgesinde gerçekleştirilecek ihalelerin iki hafta sonraya ertelenmesine karar verdi.

İHALELER İKİ HAFTA SONRAYA ERTELENDİ

Kamu İhale Kurumu, 7 Şubat ile 17 Şubat tarihleri arasından yapılacak olan ihalelerin, yaşanan depremler nedeni ile ihale tarihinden itibaren iki hafta sonrasına ertelenmesine kara verdi. Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden (mücbir sebep) etkilenen illerde (Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis) yapılacak ihaleler ertelendi.

SON TEKLİF SÜRESİ UZATILACAK

Kamu İhale Kurumu yaptığı açıklama ile deprem bölgelerinde yapılacak olan ihalelerin, ihale gününden itibaren iki hafta sonrasına ertelendiğini duyuruldu. Yapılan açıklamada; ihale tarihi 20 Şubat tarihinden sonra (bu tarih dahil) olan ihalelerde, deprem felaketi nedeni ile önceden ilan edilen ihale tarih ve saatine kadar ihaleye yeterli sayıda teklifin ulaştırılamayacağının ya da ihalede rekabet ortamının sağlanamayacağının idarece öngörülmesi halinde, ihale dokümanı alanların son teklif verme gününden en az 10 gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde zeyilname düzenlenerek son teklif verme süresinin uzatılabileceği de ifade edildi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!