Yurtdışına çıkış harç ücretine zam geliyor!

Yurtdışına çıkış harç ücretine zam geliyor!
Bugün sabah saatleri itibariyle gündeme düşen sıcak gelişmeler doğrultusunda Türkiye'den yurt dışına giderken alınan harç ücretlerine yüzde yüze yakın zam geleceği açıklandı. Yurtdışına çıkış harç ücretine zam geliyor!

Yurtdışına çıkış harç ücretine zam geliyor! Bugün sabah saatleri itibariyle gündeme düşen sıcak gelişmeler doğrultusunda Türkiye'den yurt dışına giderken alınan harç ücretlerine yüzde yüze yakın zam geleceği açıklandı.

Torba yasa için hazırlıklar kaldığı yerden devam ederken, hazırlanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı onayı istenerek Meclis'e getirilecek. Meclis'e gelecek olan torba yasa da dikkat çeken en önemli konular arasında şüphesiz yurtdışı çıkış harcının enflasyon rakamlarının üzerinde artması oldu.

2019 yılında 15 TL olarak açıklanan, 2020'de 50 TL, geçen yıl ise 150 TL'ye kadar yükseltilen yurtdışı çıkış harcı yeni yıl itibari ile artık 300 TL olacak.

ENFLASYON YÜZDE 84 ZAM YÜZDE 100

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Eylül ayı güncel enflasyon rakamları yıllık bazda yüzde 84 olarak duyurulurken yurt dışı çıkış harcına yüzde 100 oranında gelen zam vatandaşlar tarafından haksızlık olarak ifade edildi.

YILLAR ÖNCE ÖZAL BAŞLATMIŞTI

Yurt dışı çıkış harçlarına gelen zam sonrasında ise vatandaşların bir bölümü bu ödemeyi kimin çıkardığını araştırmaya başlamıştı. İlk kez dönemin başbakanı olarak bilinen Turgut Özal tarafından toplu konut yapımı için başlatılan yurtdışı harcı sonrasında halen uygulanmaya devam edilmişti. 

ANKARA - KAMU GÜNDEMİ