Yılın ilk kabine toplantısı yarın! İşte gündemdeki konular

Yılın ilk kabine toplantısı yarın! İşte gündemdeki konular
2023 senesinin ilk kabine toplantısının yarın yapılacağının öğrenilmesinin ardından kabine toplantısında ele alınacak olan konular oldukça merak edildi.

2022 yılının son günlerinde peş peşe alınan yeni kararların ardından bu senenin ilk toplantısının ne zaman yapılacağı oldukça merak ediliyordu. 9 Ocak 2023 tarihinde düzenleneceği öğrenilen bu kabine toplantısında hangi konuların görüşüleceği ise merak edilen bir diğer konular arasındaydı. Gündemde yer alan bu konuların görüşülmesinin ardından ise gelen açıklamalar ile birlikte kabine toplantısında ele alınacak olan gündeme dair konuların da belli olduğu ifade edildi. 

KABİNE TOPLANTISI YARIN DÜZENLENECEK! 

Bu senenin ilk kez toplanacağı öğrenilen kabine toplantısı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından 9 Ocak 2023 tarihinde yılın ilk toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Bakanlıklar tarafından yapılacağı ifade edildi. Bu nedenle de gündeme dair merak edilen bu konuların neler olduğu verilen bilgilerin arasında yer aldı. 

KABİNE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK OLAN KONULAR BELLİ OLDU! 

Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü ve de yeni kararların alınacağı bu toplantıda görüşülecek olan başlıca konu başlıkları ve de içerikleri şu şekilde verildi; 

EYT KONUSU GÜNDEMDE OLACAK!

Uzun süredir vatandaşlar tarafından beklenen ve 2022 senesinin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT konusunun görüşüleceğinin bilinmesinin yanı sıra yaş şartının aranmadan emekliliğin verileceği öğrenilmişti. Yarın için de kabine toplantısında EYT de prim ödeme şartı ve sigortalılık yıl süresi şartlarının görüşüleceği öğrenildi. 

3600 EK GÖSTERGE KONUŞALACAK! 

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişikliğe gidilecek olan 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu konu hakkında da görüşmelerin yarın kabine toplantısında yapılacağı öğrenildi. 

SEÇİM TARİHİ NETLEŞECEK Mİ? 

Siyasiler tarafından son dönemde sık sık gündeme getirilen seçim tarihi konusunun da görüşüleceği kabine toplantısında normal şartlarda 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Nisan ya da Mayıs ayında da yapılmasının mümkün olabileceği ifade edilmişti. Bu konunun da gündemde olacağı ve yarınki kabine toplantısında görüşülebileceği gelen açıklamaların arasında yer aldı. 

Gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında başlıca konuların bunlar olmasının yanı sıra toplantının sona ermesinin hemen ardından da görüşülen konular hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.