Yılın ilk Kabine toplantısı başladı!

Yılın ilk Kabine toplantısı başladı!
2023 yılının merak ile beklenen ilk kabine toplantısı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlıklar tarafından gerçekleştirilen bu toplantının ardından yapılacak olan açıklamalar merak konusu oldu.

Geçen senenin Aralık ayından itibaren alınan kararların ardından bu sene gerçekleştirilecek olan ilk Kabine toplantısı oldukça merak ediliyordu. Bu merak edilenlerin yanı sıra bugün kısa bir süre önce başlayan kabine toplantısında hangi konuların görüşüleceği ve de görüşülen bu konuların ardından hangi kararların alınacağı da en çok gündeme gelenler arasında yer aldı. Durum bu şekilde olunca da merak edilen bu konuların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklama da gündeme gelenler arasında yer aldı. 

2023 YILININ İLK KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI! 

Özellikle de ekonomi alanında pek çok konunun görüşüleceği bilinen bu Kabine toplantısında hangi kararların alınacağı oldukça merak edilmeye başlandı. Birkaç saat süreceği bilinen bu toplantıda görüşülecek olan başlıca konular şu şekilde verildi; 

EYT KONUSU GÜNDEMDE OLACAK! 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte EYT'liler için yaş sınırının kaldırıldığı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından ise kabine toplantısında gündeme getirilecek olan bu konu hakkında kanun teklifinin sunulacağı ifade edildi. 

Sözleşmelilerin Kadroya Geçmesi 

AK Parti tarafından sunulan yasa teklifi ile sözleşmelilerin kadroya geçeceği konusu gündeme gelirken bu konunun da bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında görüşüleceği ifade edildi. 

Bu konuların yanı sıra da enflasyon ile mücadele ve 7. yargı paketinin de gündemde yer alacak olan konular olduğu bilinenler arasında yer aldı.