Yeni Evim kampanyasında en yüksek faiz oranı ne kadar olacak?

Yeni Evim kampanyasında en yüksek faiz oranı ne kadar olacak?
Bakanlar Nureddin Nebati ve Murat Kurum tarafından Yeni Evim projesinin tanıtımı yapıldı. Açıklanan proje kapsamında orta gelirlinin düşük faiz oranı ile ev sahibi olabileceğinin müjdesi verildi. Bu kapsam proje ile ilgilenen vatandaşlar, en yüksek faiz oranının ne kadar olacağını merak etti.

Yeni Evim kampanyasında en yüksek faiz oranı ne kadar olacak? - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum düzenlenen ortak basın toplantısında orta gelirliye yönelik konut kampanyasının detaylarını açıkladı.

YENİ EVİM PROJESİ TANITIMI YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum tarafından açıklanan 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' kampanyası ile orta gelirli kesime konut alımında sağlanacak kredi kampanyası tanıtıldı. Kampanya kapsamında 5 milyon, 3 milyon ve 2 milyon liraya kadar finansman sağlanacağı bildirildi. 0,69’dan başlayan faiz oranlarıyla, konut kredilerindeki 10 yıl vade uygulamasını 5 yıl arttırarak 15 yıla çıkacağı da açıklanırken vatandaşlar, en yüksek faiz oranının ne kadar olacağı sorusuna yanıt aramaya başladı.

 YENİ EVİM PROJESİNDE FAİZ ORANLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati orta gelirliye konut kampanyası dahilinde 4 milyon ila 5 milyon TL arasında olan kullanımlar için faiz/kar payı oranının 0.99 olacağını söyledi. Açıklanan kampanya detaylarında azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz-kar payı oranlarının yüzde 0.69’dan başlayarak uygulanacağı belirtildi. MÜSİAD'ın genişletilmiş Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, konuyla ilgili olarak, ''2 milyona kadar olan kullandırımlarda 0.69; 2 ila 4 milyon TL arasında olan kullandırımlar için 0.79 ve 4 milyon ila 5 milyon TL arasında olan kullandırımlar için 0.99 faiz/kar payı oranlarını uygulayacağız.'' ifadelerine yer verdi.


Yapılan açıklamaya göre; programda asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Program kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlendi. 1. bölge için finansman tutarı en çok 5 milyon, ikinci bölge için 3 milyon, üçüncü bölge için ise 2 milyon lira olacak. Kampanya 16 Ocak tarihi itibariyle başlayacak.