Uzun süren bekleyiş sona eriyor! Cumhurbaşkanı bugün saat 19.00'da o düzenlemeyi açıklayacak

Uzun süren bekleyiş sona eriyor! Cumhurbaşkanı bugün saat 19.00'da o düzenlemeyi açıklayacak
Türkiye'de milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar gelişmeleri ile ilgili son düzlüğe girildi.

Uzun süren bekleyiş sona eriyor! Cumhurbaşkanı bugün saat 19.00'da o düzenlemeyi açıklayacak - Türkiye'de milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar gelişmeleri ile ilgili son düzlüğe girildi. 2022 yılının son Kabine Toplantısı'nda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesine dair tüm detayları kamuoyu ile paylaşacak. Toplantının ana gündemi EYT tasarısı olurken bu süreçte Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte vatandaşın merak ettiği tüm konuların yanıtlanması bekleniyor.

20 yılı aşkın mağduriyetleri devam eden milyonlarca vatandaşın bekleyişleri bugün itibariyle son bulması umut ediliyor. Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nın bugün saat 15:30 ila 16:00 saatleri arasında başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte EYT tasarısı hakkında da tüm merak edilenlere yanıt gelmesi bekleniyor.

AÇIKLAMALAR SAAT 19.00'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası tüm konuşmaları saat 19:00 itibariyle başlaması bekleniyor. EYT'lilere müjdeyi bugün açıklaması beklenen Erdoğan'ın yapacağı konuşma için şimdiden meraklı ve heyecanlı bekleyiş resmen başladı. EYT'lilerin ekrana kitleneceği bu akşamda EYT ile birlikte memur emekli maaş zammı, bayram ikramiyeleri, taşerona ve sözleşmelilere kadro ile ilgili de açıklamaların yapılması konuşuluyor.

EYT'DE YAŞ ŞARTI GELECEK Mİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçtiğimiz günlerde Habertürk sonrasında ise Haber Global programlarına katılmasının ardından "Yaş şartı olacak mı?" sorusuna verdiği yanıtlar EYT'liler tarafından "Yaş şartının habercisi" olarak yorumlanmıştı. Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrası kafaları karışan milyonlarca EYT'li bugün Kabine Toplantısı'nda Bilgin'in yapacağı sunum sonrasında yaş şartının geçerli olup olmayacağı resmen netlik kazanacak.

Yaş şartı ile ilgili tüm detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

VEDAT BİLGİN "KABİNE'DE GÖRÜŞÜLECEK" DEDİ

Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde ki canlı yayında şu ifadelere yer verdi.

"EYT konusu Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. EYT konusunda geldiğimiz son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım. Ancak bir karar çıkar mı orası kesin değil.

"YAŞ ŞARTI OLACAK DEMİYORUM, ANCAK İHTİMAL DAHİLİNDE"

Yaş şartı olacak demiyorum. Ancak ihtimal dahilinde. Önümüzde muhtelif yaş aralıklarının ne kadar maliyet yaratacağının hesaplarını yapıyoruz. Şunu söyleyebilirim. İmkanlar nispetinde en kapsayıcı şekilde bu EYT meselesini çözeceğiz.

Ocak ayına varmadan Meclis'e getirmiş oluruz."

EYT'DE SON DAKİKA BURADA

EYT'de son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak Instagram hesabımızı takip edin!