Tüm cezaevi çalışanlarını ilgilendiren açıklama!

Tüm cezaevi çalışanlarını ilgilendiren açıklama!
Ceza infaz kurumlarında çalışan tüm memurları ilgilendiren açıklama bugün geldi.

Ceza infaz kurumlarında çalışan tüm memurları ilgilendiren açıklama bugün TBMM’nden geldi. Psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı ve öğretmen olarak çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin talepler TBMM’nin gündemine getirildi.

Cezaevi ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışanları ilgilendiren bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü şu bilgileri paylaştı;

 Ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde 984 psikolog, 395 sosyolog, 289 sosyal çalışmacı ve 958 öğretmen görev yapmaktadır. “Denetimli serbestlik uzmanı” adı altında çalışan bu personellerin özlük haklarına ilişkin yaşadığı sıkıntıları ve mevcut Hükûmetten talepleri vardır. Bunlar aynı kadro ve derecede farklı hizmet sınıfında ve unvanlarda çalışan bu personeller arasındaki maaş farklılıklarının giderilmesi, ceza infaz kurumlarında görev yapan sivil memurlara sendika yasağının kaldırılması, sosyologların 3600 ek göstergeden faydalanmalar.

Eğitim, iyileştirme faaliyetlerini yerine getiren ve uzman olarak nitelendirilen bu meslekler genel idari hizmetler sınıfına alınmalı ve kariyer meslek bölümlerine dâhil edilmelidir.'' dedi.