TOKİ sosyal konuta başvuranlar dikkat! Peşinat ödemesi için kredi veren bankalar belli oldu

TOKİ sosyal konuta başvuranlar dikkat! Peşinat ödemesi için kredi veren bankalar belli oldu
Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi tanıtılırken vatandaşlar ise kısa süre içerisinde 5 milyonu aşkın başvuruda bulundu. TOKİ sosyal konuta başvuranlar dikkat! Peşinat ödemesi için kredi veren bankalar belli oldu

TOKİ sosyal konuta başvuranlar dikkat! Peşinat ödemesi için kredi veren bankalar belli oldu - Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi tanıtılırken vatandaşlar ise kısa süre içerisinde 5 milyonu aşkın başvuruda bulundu. Başvurular hali hazırda e-devlet üzerinden halen devam ederken kura çekimleri için ise geri sayım başladı. TOKİ başvurularının sona ermesi ile birlikte kura çekimleri için ise detaylar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanacak. 

Bilindiği üzere TOKİ projelerinde faizsiz bir şekilde vatandaşlara taksitli ödeme imkanı sunuluyor. Vatandaşlar peşinat ödemesi yapmalarının ardından ana tutardan peşinat çıkarılarak belirli aya bölünerek ödemelerini gerçekleştiriyor. TOKİ sosyal konut projelerinde ise başvuru yapanlar için yeni gelişmeler açıklanmaya devam ediyor.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURU YAPANLAR DİKKAT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan sosyal konut projelerinde başvuru sayısı 5 milyonu geçti. Başvuru tarihleri sonlana kadar 8 milyona yakın kişinin başvurması beklenen TOKİ sosyal konut projelerinde daire ücretleri açıklandı. Buna göre ise daire ücretlerinin %10'u peşinat olarak vatandaşlardan talep edilecek.

PEŞİNAT ÖDEMELERİNDE NAKİTİ OLMAYANLARA KREDİ

TOKİ 2+1 ve 3+1 sosyal konut projelerinde peşinat ödemeleri daire ücretine göre hesaplanıyor. Buna göre ise:

250 bin sosyal konut için 2+1 evlerin fiyatı 608 bin TL 3+1 konutların fiyatı ise 850 bin TL olarak açıklandı.

  • 2+1 PEŞİNAT ÜCRETİ: 60 BİN 800 TL
  • 3+1 PEŞİNAT ÜCRETİ: 85 BİN TL

Peşinatı olmayan vatandaşlar ise Ziraat Bankası üzerinden TOKİ kredisi çekebiliyor. İşte buna göre ise şartlar ve detaylar..

ZİRAAT BANKASI TOKİ PEŞİNAT KREDİSİ

Ziraat Bankası tarafından TOKİ peşinat kredisi çekebilirsiniz. Geçtiğimiz sene TOKİ'den konut sahibi olacak kişiler için açıklanan faiz oranı yüzde 0,49 olmuştu.

  • T.C. vatandaşı olmak, 
  • Yüksek kredi notuna sahip olmak,
  • Krediyi düzenli ödeyebileceğine ilişkin gelir beyan etmek,
  • 3 oda 1 salon ev için 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • 2 oda 1 salon ev için 25 yaşını doldurmuş olmak,
  • Konut projesinin yer aldığı bölgede en az 1 senedir ikamet ediyor olmak, Daha önce bankalardan konut kredisi kullanmamış olunması,
  • Başvuru sahibinin veya eşinin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması,
  • Hane geliri azami tutarının 4 bin 500 TL olması halinde krediye başvurulabiliyor. 

TOKİ peşinat kredisi ile ilgili detaylar kura çekimlerinin açıklanmasının ardından banka tarafından duyurulacak. Detaylar geldiğinde bilgi sahibi olmak için Kamu Gündemi uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza kurabilirsiniz.

ANDROİD İÇİN TIKLAYIN

APPLE İÇİN TIKLAYIN