TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan doğalgaz ve enerji açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan doğalgaz ve enerji açıklaması
Türkiye'nin enerji güzergahı ana hat merkez güzergah noktası olması stratejik bölge kabiliyetinin yanı sıra enerji ihraç eden ülkelerle aynı coğrafyada bulunması önem ve değer artışını sağlıyor. Yeni dünyaya Türkiye'nin hazır olması gerekiyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan doğalgaz ve enerji açıklaması - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Edirne'de 'Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması' toplantısına katılım sağladığı. Burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İngiliz Kraliyet ailesinden geçtiğimiz yıllarda ayrılan yaşamanını geri kalanını ABD'de sürdüren Sussex Dükü Prens Harry'nin 10 Ocak tarihinde yayınlayacağı 'Spare' adlı kitabında geçen 'Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı' ifadelerine sert tepki gösterdi.

İngiliz Kraliyet ailesinin varislerinden Harry, Afganistan'da beyaz adamın üstünlüğünü göstermek üzere 'üstün ırk' ilkesiyle 25 kişiyi öldürmekten utanç duymadığını dile getirmesi dünya kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Ülkesi ve ailesinden gelen eleştirilere kulak asmadan devamının kitapta yer alacağını belirtmesi arkadaşlarına ihanet suçuyla yargılanacağı belirtildi.

DÜNYADA EN ÇOK AVRUPALILAR İNSAN ÖLDÜRMÜŞTÜR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gelişmeler ile ilgili, 'Harry bir de diyor ki 'onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz, öyle görmüyoruz'. Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin insan olup olmadığına karar veriyorsun karşındakilerin. Sen Afganistan'da ne arıyorsun? İnsan öldürmek için orada ne arıyorsun?' dedi.

Dünya'da en çok masum insanları öldüren, yer altı zenginlikleri ve siyasi politika uygulama noktasında birincil toplum Avrupalılar, 1600'lü yıllarda başlattıkları atlantik döngüsünde milyonlarca Afrika'lının ölümün neden oldu. Sömürge anlayışından vazgeçmeden gözünü Uzak Doğu ardından Orta Doğu'ya dikmesi imparatorlukların yıkılması milyonlarca insanın yerinden edilmesinde başat rol oynadı.

DOĞALGAZ VE ENERJİ AÇIKLAMASI

Şentop, Türkiye'nin doğalgaz ve enerjide konumuna ilişkin, 'Doğalgazla ilgili Rusya'dan gelen Türkiye'den geçiyor, Azerbaycan'dan gelen Türkiye'den geçiyor, Türkmenistan'dan gelecek olan Türkiye'den geçiyor. Katar'dan hat yapmaya çalışıyorlar Türkiye'den geçiyor. Doğu Akdeniz'de doğalgaz bulan İsrail, Avrupa'ya göndermek için hesap yapıyor en uygunu Türkiye'den geçiyor. Yeni dünyaya Türkiye'nin hazır olması lazım. Türkiye'nin duramayacağını, durursa düşeceğini, hareket etmemizi ve hareketimizi ne kadar hızlandırırsak o kadar daha güçlü olabileceğimizi anlamamız lazım.' ifadelerini kullandı.

Yeni dünya düzeninde konumunu güçlü kılmak adına Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 2023 yılında giriş yapan Türkiye, ülke kaderini etkileyecek seçim sonrası dünyaya güven ve inanç tazeleyerek küresel aktörler arasında ilk sırada yerini alacak ve konumunu güçlendirecek. Bu yolda savunma sanayi, ekonomi de elde edilen başarılar yerli ve milli imkanlarla alanında ilk sırayı zorlayan projeler güçlü Türkiye yolunda yardımcı kaynak olacaktır.