Son dakika! Emekli maaşlarına yüzde 54,54 oranında zam açıklaması!

Son dakika! Emekli maaşlarına yüzde 54,54 oranında zam açıklaması!
TBMM’nin son gündeminde son dakika olarak emekli maaşlarına ikinci bir zam yapılması konusu görüşüldü ve 2023 Şubat’ında yüzde 54,54 oranında bir zam daha yapılması talep edildi.

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için net tarih belli oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemi ve muhalefet partilerinin desteği ile bu önümüzde ki seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı kararlaştırıldı. Tabi seçimlere kalan süre daralınca AK Parti hükümeti seçim hazırlıklarını hızlandırdı ve başta memur ve emekliler için kesenin ağzını açtı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2023 yılı için memur ve emeklilere yüzde 30 zam verirken en düşük emekli maaşları 5.500 TL olarak belirlendi. Hal böyle olunca da en düşük emekli maaşı TÜİK’in açıkladığı açlık sınırının çok çok altında kaldı ve buda toplumda büyük bir memnuniyetsizlik yarattı.

Dün, TBMM gündeminde yine emekli maaşları vardı. İktidar tarafından 2023 yılı için belirlenen maaş zamları, alım gücü ile kıyaslandı ve son dakika yeniden değerlendirilmesi talep edildi. Bununla ilgili olarak ta, 2023 Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılması için meclise teklif sunuldu.

5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşlarına %54,54 zam yapılmasına ilişkin tüm muhalefet tam destek verirken, teklif ile ilgili milletvekilleri söz alarak meclis kürsüsünde bazı açıklamalarda bulundu.

Mevcut emekli maaşlarının yetersiz olduğunu, şehirlerarası otobüs bilet fiyatları ile kıyaslayan Hatay Milletvekili Serkan Topal, en düşük emekli maaşlarına en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep etti.

Emekli maaşlarına yüzde 54,54 oranında zam yapılmasına ilişkin verilen kanun teklifi önümüzdeki hafta oylamaya sunulması planlanırken, konuya ilişkin Topal şu açıklamalarda bulundu;