Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi
Türkiye'de son haftaların bir numaralı konuları arasında yer alan asgari ücret ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den resmi açıklama geldi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi - Türkiye'de son haftaların bir numaralı konuları arasında yer alan asgari ücret ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den resmi açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; hükümet - işçi - işveren mutabakatına işaret ederken Bakan Bilgin'de Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi "Ortalamayı yukarı taşıyan asgari ücret politikası izliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN VE BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi işçi ve işverenler arasındaki mutabakatın önemine işaret ederek, "Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar işverenlerimizle iş birliği yaptık. İşçi-işveren arasındaki diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır" açıklaması geldi.

ORTALAMA YUKARI ÇIKACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de toplantı öncesi asgari ücret açıklaması geldi. 

Vedat Bilgin konuşmasında, "Asgari ücret temel ücret oldu' diye bir eleştiri var. Asgari ücretli oranı yüzde 37 civarında. Bilgisizliğe dayanan bir eleştiri. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de nominal ücretler de o düzeyde yeniden ayarlanıyor. Ortalamayı yukarı taşıyan asgari ücret politikası izlediğimizi belirtmeliyim." dedi.

Asgari ücret için ilk toplantı yarın gerçekleşecek.