Resmi Gazete'de bugün Cumhurbaşkanı yetkisiyle yeni kararlar yayımlandı

Resmi Gazete'de bugün Cumhurbaşkanı yetkisiyle yeni kararlar yayımlandı
Vatandaşları yakından ilgilendiren yeni kararlarda bugünden itibaren geçerli olarak yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imza yetkisiyle Resmi Gazete'de yeni kararlar paylaşıldı.

Resmi Gazete'de bugün Cumhurbaşkanı yetkisiyle yeni kararlar yayımlandı - 85 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar, yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girerek uygulamaya koyulmaktadır.

Üniversitelerde yaşanan değişiklikler uygulama ve yönetmelik bazlı yeni alınan kararlar sürdürülebilir gelişim ve ileriye dönük planların devreye girmesinde etkili olduğu gerekçesiyle özel ve devlet çatısı altında faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları aldıkları yeni kararların Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmektedir. Bugünde Boğaziçi Üniversitesi'nde alınan birtakım yönetmelik kararları paylaşıldı.

9 OCAK RESMİ GAZETE

Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin, Küresel finans sisteminin etkilediği veya etkilendiği toplumsal hayatın tüm bileşenlerini göz önüne alarak kuramsal ve uygulamalı finans ile ilgili konularda araştırmalar yapmak.

Menkul değerler ve türev ürünlerinin fiyatlanması, portföy ve risk yönetimi, piyasa mikro yapısı, büyük veri analitiği ve yatırımcı davranışları gibi konuların gelişimine veri ve analizler ışığında katkıda bulunmak.

Dijital sistemler, algoritma bazlı ticaret, dağınık defter yapısı, blok zincir gibi konular dahil olmak üzere yeni teknolojilerin finans dünyasına uygulanmaları ile ilgili araştırmalar yapmak, yenilikçi ürünler ve sistemler tasarlamak.

Yeni finansal ürünlerin ve teknolojilerin piyasa aktörleri ve bireyler tarafından etkin kullanımını desteklemek ve yaygınlaştırmak için danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak.

Finans, ekonomi, matematik, mühendislik bilimleri, bilişim bilimleri, çevre bilimleri ve hukuk gibi farklı disiplinleri buluşturarak ortak çalışmalar yapmak.

Finans sistemi ve çevre-toplum-yönetim üçlüsünün etkileşimini göz önüne alarak sürdürülebilirlik, gelir  dağılımı ve çevresel etkiler konularında araştırmalar yapmak ve finans sistemindeki zararlı bileşenleri ayıklamak yönünde tavsiyeler vermek.

Dünyada finans alanında öncü üniversitelerde bulunan benzer merkezlerle iş birliğine gitmek; araştırma ve eğitim alanındaki çalışmaları ortak projelerle uluslararası boyuta taşımak.

Özel şirketlerin yönetim kademelerine kurumsal yönetim alanındaki en iyi uygulamalar konusunda destek ve eğitim sağlamak.

Çok disiplinli çalışmalarla ürünler ve teknolojiler geliştirmek üzere bugün yeni yönetmeliklerini yayımladı.

Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Finansal Düzenleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Kararlar yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer ve üniversite başkanı hükümleri yürütür.