ÖSYM duyurdu! Sanayi Bakanlığı 2023 KPSS sözleşmeli personel pozisyonları için tercihler başladı!

ÖSYM duyurdu! Sanayi Bakanlığı 2023 KPSS sözleşmeli personel pozisyonları için tercihler başladı!
ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan alınacağı ifade edildi.

Bugün Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonucunda bakanlığa alınacak olan sözleşmeli personeller için kadroların açıldığı duyurulmuştu. Yapılan bu duyurunun ardından ise sözleşmeli personellerin alımlarının KPSS üzerinden yapılacağı ve alımların da ÖSYM üzerinden gerçekleştirileceği öğrenildi. Bunun ardından bugün ÖSYM açıklama yaptı. 

ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI! 

Konuya ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; 

KPSS-2023/3: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/3 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 06-11 Ocak 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 06 Ocak 2023 tarihinde saat 14.30'da başlayacak ve 11 Ocak 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2023/3 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir." 

Yapılan bu duyurunun sonucunda başvuru yapacak olan adayların verilen bu süre içerisinde tercihlerini yapmaları gerektiği ifade edildi.