Orta gelir ne demek, hangi maaş orta gelir grubuna giriyor? Orta gelir aylık maaşı ne kadar?

Orta gelir ne demek, hangi maaş orta gelir grubuna giriyor? Orta gelir aylık maaşı ne kadar?
Bakanlar Nureddin Nebati ve Murat Kurum tarafından açıklanan Yeni Evim projesi kapsamında orta gelirlinin düşük faiz oranı ile ev sahibi olabileceğinin müjdesi verildi. Bu kapsam proje ile ilgilenen vatandaşlar, hangi maaş aralığının orta gelir grubuna dahil edildiğini merak etti.

Orta gelir ne demek, hangi maaş orta gelir grubuna giriyor? Orta gelir aylık maaşı ne kadar? - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ortak basın toplantısı düzenleyerek orta gelirliye yönelik konut kampanyası hakkında bilgiler verdi.  

YENİ EVİM PROJESİNDE VADE 15 YIL OLARAK AÇIKLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum tarafından açıklanan 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim' kampanyası ile orta gelirli kesime konut alımında sağlanacak kredi kampanyasında detaylar belli oldu. Kampanya kapsamında İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanacağı bildirildi. 0,69’dan başlayan faiz oranlarıyla, konut kredilerindeki 10 yıl vade uygulamasını 5 yıl arttırarak 15 yıla çıkacağı duyuruldu. 15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimler ne olursa olsun, taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyeceği bildirildi. Orta gelirlileri ilgilendiren konut projesi ile ilgili olarak vatandaşlar da ''Orta gelir nedir, ne kadar, kimler orta gelir grubundan sayılır?''  sorusuna yanıt aramaya başladı.

ORTA GELİR NEDİR, KİMLER ORTA GELİRLİ SAYILIR?

Açıklanan 'Yeni Evim' projesine ile birinci bölgede azami geliri 80 bin lira olan, ikinci bölgede azami geliri 65 bin lira olan ve 3. bölgede azami gelirinin 45 bin lira olan kişilerin faydalanacağı bir kampanya olacağı öğrenildi.  Program kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yönelik olarak açıklanırken  programdan yararlanabilmek için hane halkının toplam gelirini dikkate alınacak. Bu durumda orta gelir grubu ortaya çıkmış olacak. Bakanlardan orta gelir grubuna dair bir rakam verilmezken bahsi geçen sınıfı,  iflas etmeden ya da devlet yardımı almadan ekonomik şartlarla temel ihtiyaçlarını karşılayan bireyler oluşturmaktadır. Kampanya 16 Ocak itibariyle başlayacak ve kampanyada alınacak konutun aylık taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40'ını geçemeyecek. Detayların da bu kapsamda 16 Ocak tarihinde netleşeceği öngörülüyor.