O ülkede kuş gribi alarmı verildi! 50 bin tavukluk sürünün tamamı itlaf edilecek

O ülkede kuş gribi alarmı verildi! 50 bin tavukluk sürünün tamamı itlaf edilecek
Danimarka'da kuş gribi alarmı paniğe sebep oldu. Bu nedenle 50 bin tavukluk sürünün itlaf edileceği yapılan açıklamalarda yer aldı.

O ülkede kuş gribi alarmı verildi! 50 bin tavukluk sürünün tamamı itlaf edilecek: Danimarka'da kuş gribi vakaları tespit edildi. Bunun için ise 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Ülkenin batı bölgesinde bulunan Hedensted şehrine bağlı Orum adlı kasabasının çevresinde bulunan bir çiftlikte 31 Aralık günü birden fazla ölü tavukta kuş gribi vakası tespit edildi. Bunun sonrasında o çiftlikte bulunan 50 bin tavuk sürüsünün itlaf edileceği yetkileler tarafından açıklandı. 

50 BİN TAVUK İTLAF EDİLECEK

Danimarka Veterinerlik ve Gıda İdaresi (DVFA) Başkanı Lotte Brink bu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Sürü, ölümcül ve oldukça bulaşıcı H5N1 kuş gribi virüsü ile enfekte. Sonuç olarak hem kuşların acısını hafifletmek hem de enfeksiyonun yayılmasını önlemek için önümüzdeki günlerde 50 bin tavukluk sürünün tamamını itlaf edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Danimarka Veterinerlik ve Gıda İdaresi tarafından çiftliğin etrafında bulunan 10 kilometrelik mesafede izinsiz yumurta veya kümes hayvanlarının bulunmuş oldukları çiftliklerden çıkarılmasını yasakladı.

Kuş gribine karşı önlemler alınmaya başlandı. Bunlardan en önemlileri de 50 bin tavuk sürüsünün  itlaf edileceği önlemi oldu.  Yaşanan bu salgın ise Danimarka'da yaşanan geçen yılın Ekim ayından bu yana görülen en büyük dördüncü kuş gribi salgını olarak kaydedilmiş oldu.