O Belediye 6 bin işçinin maaşlarında iyileştirmeye gidecek!

O Belediye 6 bin işçinin maaşlarında iyileştirmeye gidecek!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte toplamda 6 bin işçinin maaşlarında iyileştirmeye gidileceğini ifade edildi.

Bugün HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kadir Has Kongre Merkezi'ndeki törende açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda ek protokolden bahsederek toplu sözleşmenin haricinde çalışanları korumaya yönelik girişimlerin bulunduğundan bahsetti. 

ÇAĞRIMIZI TÜM TÜRKİYE'YE YAPIYORUM! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunduğunu ifade eden Arslan, "Değerli arkadaşlarım bugün gerçekleştireceğimiz ek protokolün geçmişine baktığımız zaman aslında 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde 4. ek protokolümüz. Her 6 ayda bir toplu iş sözleşmesinde zam alıyoruz. Her 3 ayda bir de ek protokol yaptık. Bu ek protokoller, belediyemizin rızasıyla gerçekleşen protokoller. Toplu sözleşmenin dışında, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı bir kısım enflasyon ve fiyat hareketlerine karşı çalışanlarını korumak için atılmış bir adımdır. Bunu takdir etmek, buna teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur. Aslında bu uygulamalar yeni bir kriteri getirmiştir. Biz buna Kayseri kriteri diyoruz. Bütün belediye başkanlarımıza, büyükşehir belediye başkanlarımıza, Kayseri'deki belediye başkanlarımıza da buradan bu çağrıyı yapalım. Gelin, Kayseri kriterlerine uygun olarak çalışanlarımızın haklarını güncelleyelim ve onların dualarını alalım hem de hizmetlerini daha iyi motive olarak yapmalarını sağlayan bu çağrımızı ben buradan bütün Türkiye'ye yapıyorum." şeklinde konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANI DUYURUYU YAPTI! 

Ek protokol hakkında merak edilenlerin bu noktada gerçekleşen açıklamalar sonucunda merak edilmesinin ardından ise "İmkanlarımızı zorlayarak hep daha fazlasını vermek ve diğerlerine örnek teşkil etmek için çalışmalar yapıyoruz. Mütevazı imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Huzurla harcayın diyoruz." şeklinde konuşarak buradan da belediye bünyesindeki şirketlerde görev yapan 6 bin işçinin maaşlarının asgari ücret artışı oranında güncellenerek ilave kazanımlar sağlandığı ifade edildi.