Kamuya 9.488 personel alımı yapılacak!

Kamuya 9.488 personel alımı yapılacak!
İŞKUR, 81 il genelinde kamu kurum ve kuruluşların 9.488 personel alım yapacağını duyurdu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bugün, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere sözleşmeli olarak 9.488 personel alımı yapılacağını duyurdu. Sadece büro memuru güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve çağrı merkezi operatörü meslek kodlarından 9 bin 488 personel alınacağını belirten İŞKUR, iş başvuruların 02-16 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

İŞKUR’un duyurduğu ilana göre 81 il genelinde 4.817 memur, 1.523 güvenlik, 2.672 temizlik personeli ve 476 çağrı merkezi operatörü alımı yapılacak. Buna ilaveten 111 il ilçe belediyesine, üniversite ve bakanlıklara farklı branşlardan sağlık personeli, mühendis, tekniker, teknisyen, eğitmen ve farklı meslek gruplarından vasıflı işçi alımı yapılacak.

Bu belirtilen sayılarda memur, silahlı-silahsız güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve çağrı merkezi operatörü alımı için başvurular İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden yapılacaktır. direnishaber.com haber sitesinin açıkladığı bilgilere göre Üniversitelere, Bakanlıklara, Belediyelere ve Sosyal Yardım Vakfı şubeleri için başvurular ise, ilan içeriğinde belirtilen adrese belirtilen şekilde yapılacaktır.

Birçok kamu ilanında yaş sınırlaması getirilirken, özellikle belediye ilanlarında 18 yaşından büyük, 50 yaşını doldurmamış adayların başvuru yapabileceği belirtildi.

Başta İstanbul Ankara, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Konya, Antalya, Mersin, Sakarya, Bursa, Muğla Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere 111 il ve ilçe belediyesine zabıta memuru, itfaiye eri, garson, aşçı, finans uzmanı, iş operatörü, lise ve üniversite mezunu hemşire, farklı branşlardan mühendis ve diğer meslek kodlarından KPSS şartsız ve sınavsız memur ve işçi alınacak.

 Peki, hangi bakanlıklara, hangi üniversitelere, hangi büyükşehir ve ilçe belediyelerine personel alımı yapılacak? Aranan mesleklerle ilgili istenilen şartlar nelerdir? Tüm detaylar için aşağıda kurumlara göre ayrı ayrı belirtilen linklerin üzerini tıklamanız ve açılan sayfa üzerinden kurum ilanlarının üzerini tıklamanız yeterlidir.

Bakanlıkların, belediyelerin, üniversite ve diğer kurumların güncel iş ilanlarını görüntülemek için buraya tıklayınız