İsteğiniz dışında telefonunuza gelen çağrılara son! BTK yeni bir düzenlemeye gidecek!

İsteğiniz dışında telefonunuza gelen çağrılara son! BTK yeni bir düzenlemeye gidecek!
Eski dönemlerden bu yana vatandaşlar tarafından en çok şikayetçi olunan konulardan biri olan 850'li numaralardan gelen çağrılar hakkında artık yeni bir düzenlemeye gidilecek.

Telefon sahibi vatandaşlar tarafından gelen en çok şikayetlerden biri telefon dolandırıcıları ya da istediğimiz dışında gelen farklı numaralardan çağrılar olmuştur. Durum bu şekilde olunca da tüketiciler tarafından konu ile ilgili giden şikayetler de oldukça artmıştır. Bunun önüne geçilebilmesi için giden şikayetlerin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi tarafından harekete geçildiği öğrenildi. 

KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇILDI!

Sabah'ta yer alan habere göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi tarafından hazırlanmış olan "İnternet/ TV ve Sabit Telefon Hizmetlerine İlişkin Yeni Bireysel Abonelik Tesisi Öncesinde Teyit Araması Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar Taslağı" ile kamuoyu görüşünün alınacağı belirtildi. 

Yapılacak olan bu düzenleme ile birlikte işletmecilerin yeni bireysel abonelik tesisi öncesinde tüketici ile bir irtibat numarası üzerinden iletişim sağlayacağı ya da Televizyon veya internet hizmeti üzerinden ticaret ya da tanıtım gibi işlemlerin yapılabilmesi için tüketici irtibat numarasını Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) üzerine kayıt ettirdiği de kontrol edileceği öğrenildi. Ardından da düzenleme kapsamında yapılan tüm işlemlerde ispat yükümlülüğünün işletmeciye ait olduğu ve tüketicinin irtibat numarasına aboneliğin yapılacağı işletmenin kurumsal numarasından sunulacak hizmete ilişkin abonelik sözleşmesi öncesinde teyit araması yapılacağı öğrenildi. 

VATANDAŞLARDAN ONAY ALINACAK! 

Gerçekleştirilecek olan teyit araması ile birlikte işletmecilerin tüketicilere "Yeni abonelik sürecinin başlatılmasına onay veriyor musunuz" şeklinde bilgilendirme yapması gerektiği, tüketicilerin onay vermemesi durumunda ise abonelik işlemlerinin başlatılamayacağı ifade edildi.