EYT'de müjdeler açıklanmadan e-devlet ekranında EYT sürprizi belirdi işte son dakika gelişmesi

EYT'de müjdeler açıklanmadan e-devlet ekranında EYT sürprizi belirdi işte son dakika gelişmesi
Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gözü kulağı bugün Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlara çevrildi.

EYT'de müjdeler açıklanmadan e-devlet ekranında EYT sürprizi belirdi işte son dakika gelişmesi - Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gözü kulağı bugün Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlara çevrildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile birlikte "Pazartesi müjdelerimiz olacak" açıklamalarında bulunmuştu. Vatandaşlar bu açıklamalar sonrası heyecanlanırken EYT mağdurları da yaş şartı olmaksızın emeklilik haklarının tanınmasını bekliyor.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT paketinde 8 Eylül 1999 tarihi öncesinden itibaren sigortalı olan vatandaşların faydalanabileceğini aktarırken, SGK resmi Twitter hesabında paylaşılan son mesajda EYT'lileri bir anda heyecanlandırdı.

Atılan mesajlar da EYT ile emeklilik hakkı elde eden kişilere e-devlet üzerinden nasıl müracaat edeceklerine dair aşamalar resmi olarak paylaşıldı. SGK tarafından yapılan bu paylaşım kısa süre içerisinde vatandaşları heyecanlandırırken daha önce de SGK'nın e-devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması müracaatlarını da nasıl yapacağına dair videolar paylaşılması gündemi hareketlendirmişti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU!

Vatandaşlar e-devlet giriş ekranına girmeleri ile birlikte arama kısımlarına "aylık, emekli ya da gelir" aramaları yapmaları durumunda çıkacak olan sonuçlar arasında “gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi”ne tıklanacak.

Çıkacak yeni ekranın sağ üst tarafından "yeni başvuru" butonuna tıklayarak aşamalara geçecek olan EYT'liler burada tahsis talep türü olan "yaşlılık aylığı" kategorisini seçecek ve sonrasında ise SSK kapsamında aylık talep ederek “4A SSK”, Bağkur kapsamında ise “4B Bağkur” seçmesi gerekmektedir.

Çıkacak yeni ekranda "başvur" butonuna tıklama yaparak burada TC kimlik numaraları, isim soy isim detayları ve ikametgah ekranı da sistemde tanınmış olacak. Emekliler maaş ödemelerinin yapılması istedikleri banka kısmına da bankanın talep edilen şubelerine kadar yazması gerekecek. Burada yer alan tüm iletişim bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

 

EYT'liler, “Aylık alıyor mu?” sorusunda da “evet” ya da “hayır” butonlarından birisini muhakkak işaretlemesi gerekirken burada ileri butonuna basarak sonrasında ise "başvur" butonundan tüm işlemleri onaylayarak sadece birkaç işlem ile birlikte emekli olmak için tüm bilgilerini SGK'ya iletmiş olacak. t