EYT görüşmeleri tekrar ne zaman başlıyor? Meclisten ne zaman geçer?

EYT görüşmeleri tekrar ne zaman başlıyor? Meclisten ne zaman geçer?
Depremden dolayı EYT görüşmeleri askıya alınmıştı. Bugün EYT görüşmelerinin ne zaman başlanacağına dair tarih verildi.

AK Parti tarafından hazırlanan EYT maddeleri meclis komisyonundan geçmişti. Geçtiğimiz Salı günü EYT maddeleri TBMM’nde oylamaya sunulacaktı ama maalesef ülkemizde gelen deprem felaketi sonrasında meclis toplanamadı ve EYT görüşmeleri ertelendi.

Deprem sonrası 3 ay OHAL ilan edildi, yardı dava dosyaları 6 Nisan’a kadar ertelendi, ilk ve ortaöğretim 20 Şubat’a kadar tatil edilirken üniversiteler bu yaz dönemine kadar tatil edildi. Birçok konu ertelenirken EYT görüşmelerinin ertelenip ertelenmediği, ertelenmedi ise görüşmelere tekrar ne zaman başlanacağı ve meclisten ne zaman geçeceği merak ediliyor.

Bugün, EYT görüşmelerinin ne zaman başlanacağına dair tarih verildi. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat’ta yapılacağını söyledi.

Eğer EYT maddelerinin komisyondan geçtiği gibi hızlı bir şekilde oylamaya sunulursa EYT bu Şubat ayı sonuna meclisten geçmiş olacak ve bu şekilde Mart ayı içerisinde ilk etapta 1 milyon 250 bin vatandaş emekliliğe ayrılmış olacak.