Eren Abluka Sonbahar Kış-20 operasyonu başladı

Eren Abluka Sonbahar Kış-20 operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığı, Batman'da Eren Abluka Sonbahar-Kış-20 Şehit Jandarma Komando Asteğmen Orhan Sancar operasyonunun başladığını açıkladı.

Eren Abluka Sonbahar Kış-20 operasyonu başladı - Yurt içi ve sınır bölgelerinde terörle mücadelede kökü kazınana kadar sürdürülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Kahraman Mehmetçik görev icra faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. PKK terör örgütünü ülke gündemden çıkarmak ve bölgede barındığı tespit edilen teröristler etkisiz hale getirilene kadar operasyonlar devam edecek.

Türk askeri teröre nefes aldırmadan zorlu hava şartlarında da mücadelesini sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kahramanları PKK'ya bir darbe daha vurmak yurt içinde belirlenen hain saldırı girişiminde bulunmak üzere saklanan teröristlere yönelik Batman'da 650 personelin katılacağı operasyon başladı.

BATMAN'DA 650 PERSONEL GÖREV ALDI

İçişleri Bakanlığı, operasyon ile ilgili yazılı açıklamasında, 'PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Batman'da Eren Abluka Sonbahar Kış-20  Şehit Jandarma Komando Asteğmen Orhan Sancar' operasyonu başlatıldı.

Batman İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda; Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 650 personel, 44 operasyonel tim görev aldı.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin başında bela olan ABD ve Avrupa'dan maddi ve lojistik imkanlarla ayakta durmaya çalışan terör örgütlerine 2022 yılında darbe vuruldu. Sınır hattı boyunca ve yurt içinde faaliyet kısıtlamalarına Suriye ve Irak'ta yuvalandıkları bölgeden sivil halkı hedef alan hain saldırı girişimleri kara operasyonunu gündeme getirdi. İlerleyen tarihlerde Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurma hayali kuran PKK, PYD, YPG, KCK ve uzantılarına yönelik operasyon yapılacağı söyleniyor.