Emekli ikramiyelerine zam geldi mi? Emekli ikramiyeleri yüzde 30 zamdan faydalanacak mı?

Emekli ikramiyelerine zam geldi mi? Emekli ikramiyeleri yüzde 30 zamdan faydalanacak mı?
Yılda iki kez emeklilere verilen ikramiyelerin memur ve emekli maaşlarına gelen zammın ardından artıp artmadığı merak edildi.

Emekli ikramiyelerine zam geldi mi? Emekli ikramiyeleri yüzde 30 zamdan faydalanacak mı? - 2023 yılında asgari ücret,  memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların netleşmesi ile birlikte pek çok kalemde de artış yaşandı. Yaşanan artışların emekli ikramiyelerine yansıyıp yansımayacağı da merak edildi. 

Yeni yılda açıklanan zam oranları sonrasında emekli bayram ikramiyesinde so durum milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin yakın markajına girdi. Maaşlara yapılan zamların netlik kazanmasıyla gözler bayram ikramiyelerine çevrilirken yılda iki kez söz konusu ikramiyelere zam yapılıp yapılmadığı merak edildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez emeklilere verilen ikramiye 2022 yılında bin 100 lira tutarında hesaplara yatırıldı. Yeni zamlar sonrası emekli bayram ikramiyesi tutarının değişip değişmediği merak konusu olurken milyonlarca emekli de ''Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman hesaplara yatacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyesi Asgari ücret, emekli ve memur maaşı zammı ile emekli ikramiyesi tutarının ne kadar olacağını sorguluyor. 2022 yılında yılda iki kez emekliye bin 100 lira bayram ikramiyesi verildi. Henüz 2023 emekli bayram ikramiyesine zam konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak emeklilere yapılan yüzde 30 oranındaki zammın az bulunması nedeniyle milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin zamlı yatırılmasını istiyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken detayları takip ederek haberimize ekleyeceğiz. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİR?

2023 yılında Ramazan Bayramı 21-23 Nisan, Kurban Bayramı ise 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesinin bu tarihlerden önce ödenmesi bekleniyor.