Düşük kredi paketi sonrası fırsatçılar yine sahnede

Düşük kredi paketi sonrası fırsatçılar yine sahnede
Orta gelirliye konut projesi sonrası gündeme gelen ikinci el konut için verilecek düşük kredi paketi hazırlığı döneminde ev fırsatçıları harekete geçti. Zam yağmurunu başlatan fırsatçılar konut fiyatlarını yükseltti.

Düşük kredi paketi sonrası fırsatçılar yine sahnede - Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 16 Ocak'ta detayları açıklanacak 'Orta Gelirliye Konut' projesi kapsamında vatandaşlara bankalardan sıfır konutlar için yüzde 0,69 kredi oranı ile 15 yıl vade süresi ile verilecek yeni kampanya konut ve kira fiyatlarını düşürecek ülke ekonomisine yüzde 0,7 büyüme katkısı sağlayacak. Ancak hazırlık aşamasında olan projeler daha devreye girmeden ev fırsatçıları yine sahneye çıktı.

Türkiye'de sorunlara çözüm aşamasında ortaya koyulan kararlılık ve yeni projeler sonrası yıllardır üzerinde aşılamayan tek bir konu 'fırsatçılık' tekrar gündeme geldi. 'Yeni Evim' kampanyası sonrası ikinci el konutlar içinde hazırlık için olduğu yönünde açıklamalar başta emlak sektörü olmak üzere müteaahhit ve fırsatçı ev sahiplerini harekete geçirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sıfır konutlar için başlattığı orta gelirlileri eev sahibi yapmayı kolaylaştıracak yüzde 0,69 ile yüzde 0,99 aralığında kredi oranı üzerinden temin edilecek 5 milyon liraya kadar kredi imkanına benzer ikinci el konutlar içinde hazırlık olduğu müjdesini vermişti.

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş sıfır konut için 15 yıl vadeyle kredi çekmeyi umutla beklerken son günlerde emlak sektöründe yaşanan hareketlilik fırsatçıların harekete geçtiğini konut fiyatlarını hiç olmadığı kadar yükselttiği bilgisi öğrenildi. Büyükşehirlerde ortalama 1,5 milyon liralık evlerin şu an en az 400 bin lira üzerine eklendiği hatta ilerleyen vakitlerde oran artışına gidileceği söyleniyor.

Vatandaşlar sıfır konut sahibi olmak için 16 Ocak tarihini bekliyor. İkinci el konutlar için hazırlanacak ikinci projeyi müjdeleyen Bakan Kurum'un açıklamaları sonrası büyük mutlulukla karşılanırken, vurguncular fırsatı kaçırmadı. Tekrar sahneye çıktılar.