Devletten ilk ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine destek! Başvuru ekranı açıldı 750 lira destek ödemesi yapılacak

Devletten ilk ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine destek! Başvuru ekranı açıldı 750 lira destek ödemesi yapılacak
Türkiye'de daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve sonrasında da detayları Aile Bakanı Derya Yanık tarafından belli olan ulaşım desteği detayları belli oldu.

Devletten ilk ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine destek! Başvuru ekranı açıldı 750 lira destek ödemesi yapılacak - Türkiye'de daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve sonrasında da detayları Aile Bakanı Derya Yanık tarafından belli olan ulaşım desteği detayları belli oldu. Buna göre ise 81 şehirde öğrencilere verilecek olan ulaşım yardımına dair detaylar da araştırılmaya başlandı. Ulaşım yardımı almak isteyen kişilerin bu süreçte başvuru yapması gereken adreslere dair de detaylar paylaşılırken tüm gelişmeler Kamu Gündemi adresinde yer ediniyor.

ÖĞRENCİLERE 750 TL ÖDENECEK

Yeni destek paketleri ile birlikte öğrencilere 750 liralık ulaşım desteği ödemeleri gerçekleştirilecek. Bakan Derya Yanık bu konu ile ilgili de sosyal yardım ödemesi alan hanelerde de yaşayan 400 bin öğrenci için de 300 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını ifade ederek bu yardımın yılda iki defa verileceğini paylaşarak ilk ödemelerin de 15 tatil öncesi ve ikinci ödemenin ise yaz tatili öncesine kadar öğrencilere ödeneceğini açıkladı.

Programa başvuru yapacak olacak olan öğrencilerin şüphesiz yaşadığı şehirden farklı bir yerde öğrenci olması gerekiyor. Bu doğrultuda şartları karşılayarak destek ödemesinden de faydalanabilecek. 

BAŞVURULAR SYDV'LERE YAPILACAK

Öğrencilere sağlanacak olan bu destek ödemesi ile ilgili başvuru ekranların online olarak değil SYDV üzerinden yapılması gerektiği ifade edildi. Bu destek ödemeleri; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite de okuyan öğrenciler için gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerin bu ödemelerden faydalanabilmesi için ilk etapta biletini alarak biletleri ile birlikte SYDV'lere giderek buralara başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Başvurular sadece SYDV'lere yapılmaktadır. İnternet üzerinden e devlet üzerinden ulaşım desteği başvurusu alınmıyor.

Başvuru esnasında öğrencilere destek ödemeleri verecekleri IBAN adreslerine nakit olarak yatırılacak. Öğrencilerin IBAN'ı olmaması durumunda ise bu destek ödemelerinin de PTT üzerinden gerçekleştirileceği ifade edildi.