Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı ihracat rakamlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı ihracat rakamlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı dış ticaret verilerini açıkladı. Rekor kırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı ihracat rakamlarını açıkladı - Cumhuriyet tarihinde bir ilke daha imza atıldı. İhracat rakamlarında rekor kırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı dış ticaret rakamlarında rekor kırıldığını küresel olumsuzluklara rağmen yüzde 12,9 artışla bir ilke daha imza atıldığını açıkladı.

İHRACAT 254, MİLYAR DOLAR

Dış ticaret rakamlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre %12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Artık ülkemizde ihracat yapmayan hiçbir ilimiz kalmadı. Hedefimiz Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesi arasındaki yerini almasını sağlamaktır.' ifadelerini kullandı.

Hayata geçirilen demokrasi ve kalkınma adımları sayesinde geleceğe altyapı kuruldu. Küresel tedarik zincirinde aksamalara, Rusya-Ukrayna savaşı olumsuz ekonomik gelişmelerine rağmen Türkiye üretim, kalkınma, ihracat, istihdamda mücadeleye hız kesmeden emin adımlarla ilerledi. Bu yılda atılan adımların meyvesi olumlu geri dönüş sağladı.

20 YILDA 36 MİLYAR DOLARDAN 254 MİLYAR DOLARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan 20 yıl önce yola çıktığımızda 36 milyar dolar olarak devraldığımız ihracatımızı tam 7 kat artırdık. Milli paramızla ihracat yaptığımız ülke ve bölge sayısı 197'yi buldu. Mal ve hizmet ihracatında yazdığımız bu başarı hikayesiyle hamdolsun 350 milyar dolara ulaşan büyük bir ihracat ekonomisini hep birlikte oluşturduk. Bugün Türkiye, ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sıradadır' dedi.

Dünyada yaşanan ciddi sıkıntılara rağmen mücadelede yeni dönem yatırımlar hızlandırıldı. Üretimde söz sahibi ülke konumuna gelmek için katma değer ve marka oluşturma işlemleri başarıya ulaştı. Türkiye artık krizlerin altında ezilen değil, krizleri yöneten ülke konumuna yükseldi.