Binlerce kişi 4A kapsamına alınacak! Sözleşmeliye kadro şartları belli oldu

Binlerce kişi 4A kapsamına alınacak! Sözleşmeliye kadro şartları belli oldu
Türkiye'de binlerce sözleşmeli çalışan için güzel haber verildi. Buna göre ise binlerce kişinin 4A kapsamına alınacağı bildirildi.

Binlerce kişi 4A kapsamına alınacak! Sözleşmeliye kadro şartları belli oldu - Türkiye'de binlerce sözleşmeli çalışan için güzel haber verildi. Buna göre ise binlerce kişinin 4A kapsamına alınacağı bildirildi. Söz konusu çalışmalarda 657 sayılı yasanın 4. maddesinin b bendi gerekçesi ile çalışan personelin kadrosu ele alınıyor. Bu kamu personelinin de 4A kadrosuna geçmesinin sağlanması beklenirken 4B kadrolarında da KPSS puanına göre istihdam edilecek sözleşmeli statüsünde yer alan memurlar görev alırken yapılacak değişiklik ile 4A kadrolarına geçiş sağlanacak.

SON YASA 2013'DE

Sözleşmeli personeller için daha önce çıkan düzenlemeler 2011 ve 2013 yıllarında olmuştu. 4B'li personellerin 4A'lı olması sağlanırken 2011 yılında çıkarılan KHK ile gerçekleşmişti. 632 sayılı KHK düzenlemesinde ise şu ifadelere yer verilmişti. 

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların memur kadrolarına atanması amacıyla Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılması; 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu'nca 2/6/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

SÖZLEŞMELİYE KADRODA O TARİHE DİKKAT

Yapılan düzenlemeyle birlikte 31 Aralık 2022 tarihine kadar kamu kurumlarında 4B'li olanların da kadroya dahil edilmesi bekleniyor. Yapılacak bu düzenlemeyle birlikte 31 Aralık 202 tarih itibariyle sözleşmeli personellerde istihdam edilenler ile sözleşmeli personel pozisyonlarına da atanmaya hak kazanan kişilerin yasanın yürürlüğe girmiş olduğu tarih sonrasında 30 gün içinde müracaat etmeleriyle kadrolara atanmış sayılacak. 

3 yıllık süre sonrasında memur kadrolarına da geçmek istemeyen personelin sözleşmeleri 3 yıl daha uzatılırken; daha önce hazırlanan taslaklarda 3 yılı dolduran sözleşmelilerin kadroya geçmeleri öngörülüyordu. 

3 YIL KURALI GELİYOR

31 Aralık 2022 tarih itibariyle sözleşmeli kadrolara geçecek olan personel ise 4A'lı olabilmek adına 3 yıl beklemek zorunda kalacak. 01.01.2023 tarih sonrasında kamuda sözleşmeli personel olarak da istihdam edilecekler için 3 yıl süre ile atanmış oldukları il ve pozisyonlarda fiilen görev yapacak. 3 yıllık sürenin sonunda 30 gün içinde başvurmaları halinde ihraz ettikleri memur unvanlı kadrolara atanacaklar.

Kamugundemi.com