BDDK duyurdu! Cep telefonu alımında kullanılan tüketici kredi sınırı yükseltildi

BDDK duyurdu! Cep telefonu alımında kullanılan tüketici kredi sınırı yükseltildi
BDDK, cep telefonu alımı için kullanılan tüketici kredilerinde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. 2023 yılı ile birlikte cep telefonu alımında tüketiciye sunulan kredi sınırı yükseldi.

BDDK duyurdu! Cep telefonu alımında kullanılan tüketici kredi sınırı yükseltildi - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımlarında kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının 2023 yılı ile birlikte artırıldığını bildirdi. BDDK tarafından alınan kararla birlikte cep telefonu alımlarında tüketicilere sunulan kredilerde dikkate alınan 5 bin liralık tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

BDDK 2023 YILI TÜKETİCİ KREDİSİNİ ARTIRDI

Bankacılık Denetleme Kurulu, taksitli teknolojik ürünlerin satışı ile ilgili sınır getirmişti. 2023 yeni yılı ile birlikte kredi tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi. 5 bin liradan  12 bin liraya çıkarılan söz konusu sınırın yanı sıra BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı. Bahsi geçen karara göre, 'yenileme merkezi' ya da 'yetkili satıcı' niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

TÜKETİCİ KREDİSİ 3 AY VADELİ VERİLECEK

BDDK tarafından cep telefonu alımı amacıyla sunulan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarılırken detaylarda belirlendi. Cep telefonu alımı amacıyla sunulan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olurken söz konusu vade, 12 bin liranın üzerindeki cep telefonlarında ise 3 ay olarak uygulanmaya devam edecek.

 

TEKNOLOJİDE TAKSİT SINIRI DÜZENLENDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı elektronik eşya alımlarında 4 ay, bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve tablet alımlarında 6 ay, beyaz eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

5 bin lira altı televizyon alışverişlerinde 9 ay,  5 bin lira üzeri televizyon alışverişlerinde ise en fazla 4 ay taksit uygulanıyor. Bu uygulama, ticari kredi kartları için geçerli olmamakla birlikte ticari kredi kartları ile tüm kategorilerdeki ürünlere taksitli ödeme yapılabiliyor.