Başkent kart nedir, nasıl başvuru yapılır? Başkent Kart sosyal yardım başvuru formu

Başkent kart nedir, nasıl başvuru yapılır? Başkent Kart sosyal yardım başvuru formu
Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hareket ettiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Kart üzerinden sosyal yardım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankaralılar sosyal yardım başvuru formunun yanı sıra hangi alanlarda ne kadar yardım yapıldığını da merak ediyor.

Başkent kart nedir, nasıl başvuru yapılır? Başkent Kart sosyal yardım başvuru formu - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Başkent Kart üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere pek çok konuda maddi destek sağlıyor. Bu kapsamda yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen aileler de başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. 

Sosyal yardım başvurularını almaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardımdan faydalanmak isteyen ve bilgi almak isteyen Ankaralıları Başkent Kart ile tanıştırmıştı. ABB Başkent Kart başvurusunun yanı sıra yardım alanlara  hangi alanlarda destek olunduğu da merak ediliyor. Başkent Kart başvurusu ve ABB sosyal yardımlarına ilişkin bilgiler açıklandı. 

BAŞKENT KART NASIL ALINIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvuruları ''forms.ankara.bel.tr'' üzerinden alınmaktadır. Yardıma muhtaç, geçim sıkıntısı yaşayan Ankara ve ilçelerinde ki tüm vatandaşlar, Başkent Kart başvurusu yapabilir ve yardımdan yararlanabilir. Başvuru formunu dolduran kişilerin ilk olarak ön başvurusu alınmış kabul edilir. Başvuru yapan ve başkent kart için gerekli şartları sağlayan kişilerin alınan ön başvuruları değerlendirilir ve yardım almaya hak kazananlara belirli alanlarda yardım yapılır. 

 

BAŞKENT KART BAŞVURU ŞARTLARI

Ankara Başkent Kart başvurusu yapacak olan bireyler, Başkent 153 numaralı telefon numarasını arayarak yada ihtiyaç sahibi kişiler ''https://mavimasa.ankara.bel.tr'' üzerinden başvuru formunu doldurarak ön başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başkent karta başvuru yapacak olan kişilerden yardıma muhtaç olan ve yoksulluk sınırında yaşadığı tespit edilen bireyler, gerekli belgeleri sunmaları halinde yardım almaya hak kazanırlar. Yardım almaya hak kazanan kişiler, Başkent Kart sahibi olur ve kart içerisinde bulunan bakiye kadar kullanım yapabilirler.
Öte yandan Başkent Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası A-Blok’ta bulunan Başkent Kart bankosundan 20 lira karşılığında teslim alabilmektedirler. 

BAŞKENT KART BAŞVURU SORGULAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kullanıma sunduğu Başkent Kart başvurusu yapan vatandaşlar başvuru takiplerini ''https://baskentkart.com.tr/'' üzerinden sorgulayabilir. 

BAŞKENT KART LİMİTİ NE KADAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal kart destek limiti 500 lira olarak belirlenmiştir. İhtiyaç sahiplerine 2 ayda bir olmak üzere 500 lira değerinde aylık olarak da 250 lira değerinde ödeme yapılmaktadır.

 

BAŞKENT KARTI NERELERDE KULLANILIR?

Başkent karta yüklenilen destek ödemeleri haricinde kartınıza kendiniz para aktarımı yaparak geçerli olduğu yerlerde banka kartı şeklinde kullanabilirsiniz. Başkent Kartın geçerli olduğu yerler şu şekilde belirlenmiştir;

  • Alışveriş,
  • Temassız Ödeme,
  • Akaryakıt,
  • Para Çekme,
  • Fatura Ödeme gibi alanlarda Başkent kartı kullanabilirsiniz.

BAŞKENT KART’TAN PARA ÇEKİLİR Mİ?

Para yatırıp çekebilir, kartınızı kişiselleştirdikten sonra ise karttan karta para gönderebilir ve fatura ödemeleri yapabilirsiniz. İçindeki bakiye kadar harcama yapılmaktadır.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARDIM KARTI NERELERDE GEÇERLİ?

Market, mağaza, akaryakıt istasyonu ve diğer işlemlerde geçerlidir.

ABB SOSYAL YARDIM KART BAŞVURU MERKEZLERİ

Web sitesi üzerinden çevrim içi olarak başvuru yapılamasının dışında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı aile Yaşam Merkezleri ve Kadın Lokallerinde sosyal yardım başvurusu alınıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarda yaşanacak olan sıkıntıları önlemek ve vatandaşın rahat başvuru yapmasını sağlamak amacı ile başvuru merkezlerinin de sayısını arttırdığını duyurmuştu. Başkent Kart başvuru merkezleri şu şekilde belirlenmiştir;

NASIL BAŞKENT KART SAHİBİ OLUNUR?

Başkent kart sahibi olmak için Başkent kart satış noktaları, başkent mobil ve ''forms.ankara.bel.tr/baskentkartonbasvuru'' üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başkent 153 çağrı merkezini arayarak 5’i tuşlayıp Başkent Kart menüsüne girebilirsiniz.