Bakanlık yeni destek ödemesini duyurdu! O şartı sağlayan kişilerin hesabına 4 bin 336 TL yatacak

Bakanlık yeni destek ödemesini duyurdu! O şartı sağlayan kişilerin hesabına 4 bin 336 TL yatacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında şartları sağlayan kişilerin hesabına 4 bin 336 TL yatıracak. Yardım ödemesinde detaylar belli oldu. Açıklanan tarihte kimlik ile gidenlere ödemesi verilecek.

ABakanlık yeni destek ödemesini duyurdu! O şartı sağlayan kişilerin hesabına 4 bin 336 TL yatacak - Aile Bakanlığı, sosyal destek ödemeleri kapsamında yer alan zamlı maaşın 15 Ocak'ta hesaplara yatırılacağı bilgisini paylaştı.

Sosyal devlet anlayışıyla çıkılan bu  yolda hükümet yetkilileri ihtiyaç sahibi ailelerin giderlerinde katkı sağlamak yanlarında olmak üzere kurumlar aracılığıyla her ay düzenli nakit yardım programını devreye koydu. Onlarca farklı alanda barınmadan gıdaya, faturadan eğitim, sağlıktan aylığa kadar birçok alanda verilen destek ödemelerine zam yapıldı. 2023 yılında da ödemeye devam edilecek evde bakım maaşı tutarı ve tarihi belli oldu. 2023'te evde bakım maaşı ne kadar oldu? Ocak ayı evde bakım ödemesi ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 Haziran ayında devam ettiği sosyal yardımlara hız kesmeden yeni yılda da devam ediyor. Ocak ayında asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı sonrası sosyal yardımların yeni ödeme tutarı da netlik kazandı. Bakıma muhtaç ağır engelli vatandaşlar için sağlanan evde bakım maaşına belirtilen oranda zam yapıldı.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bakanlık evde bakım maaşı tutarını ve ödeneceği tarihi duyurdu. 15 Ocak'ta öncelikli iller sıralaması göz önünde tutularak hesaplara 4 bin 336 TL evde bakım maaşı ödemesi yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bakım ihtiyacı olan ağır engelli maaşı ödemesiyle ilgili merak edilen tüm detaylar aktarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Evde bakım maaşı yatan iller listesine yönelik henüz net açıklama gelmedi. Liste duyurulduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Bakıma muhtaç engelli vatandaşlar için verilen evde bakım maaşı; eşi, çocukları, çocuklarının eşleri, anne ve babası, torunları ve eşleri, kardeşleri ile eşleri ve çocukları ile eşleri, eşinin anne ve babası, eşinin kardeşleri ve eşleri, amcaları ve eşleri, dayıları ve eşleri, teyzeleri ve eşleri, halaları ve eşleri, kuzenleri yani engellinin bakımını sağlayan kişilere evde bakım ücreti verilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU EKRANI

Yukarıda yer alan linke tıklayarak hem başvuru hem de sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Evde bakım maaşı için engelli vatandaşın ikamet ettiği bölgede yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yaparak istenilen kriterleri sağlaması durumunda bakıma muhtaçlık kriter onayı sonrası sağlık kurulu tarafından incelenecek rapor bilgileri ardından başvuru işlemleri yapılmaktadır.

Sosyal ve Ekonomik Destek programı ile birlikte sosyal yardım programları dahilinde dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere onlarca alanda destek ödemeleri verilmektedir.