Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tepki: Aklınızı başınıza alın

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tepki: Aklınızı başınıza alın
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Adalar'da Yunanistan ile gerilime ilişkin olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tepki: Aklınızı başınıza alın - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tokat'ta terörle mücadelede gelinen son noktaya yönelik açıklamalarda bulunurken, Ege ve Adalar'da Yunanistan ile yaşanan gerilime yönelik atılan adımlar hakkında konuştu.

Yunanistan diyalog yoluyla sorunların çözüme kavuşmasına karşın tavır ve tutumu arka planda destek aldığı ittifak üyelerine Bakan Akar'dan tepki geldi.

AKAR'DAN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a karşı, 'Girişimlerimizin hiçbirine Yunanistan'dan olumlu yanıt almadık. Gerginliğin giderilmesi için destek vermiyorlar. Biz saldırıda, tacizde bulunmuyoruz. Ama bize yapılan hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmayacağız. Kışkırtıcı tavrınızdan vazgeçin diyoruz. Biz tüm yaptıklarınıza rağmen problemleri diyalog yoluyla çözelim diyoruz. Güvendiğiniz dağlara kar yağmadan aklınızı başınıza alın. Ayaklarınız yere bassın.' ifadelerini kullandı.

Şam'la 11 yıl sonra kurulan ilk siyasi temasta Suriye'de yaşayan kişilerin provokasyona gelmeden taciz ve saldırılara karşı teröristlerin kökü kazınana kadar sahada operasyonların devam edeceğine işarete eden Bakan Akar, yapılması gereken ne varsa yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın diyerek olası kara harekatına işaret etti.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI KABUL EDİLEMEZ

Türkiye-Rusya-Suriye üçlü görüşmesine ilişkin Bakan Akar, 'Terörle mücadeleden başka amacımız olmadığını ortaya koyduk. Yeni bir göç dalgasının kabul edilebilir olmadığını, Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında kalmalarına özen gösterdiğimizi dile getirdik. Sorunun elimizden geldiğince barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesini arzu ediyoruz.' dedi.

Ege ve Adalar sorunu son yıllarda gündeme gelen konu değil. Üzerinde Birinci Dünya Savaşı'ndan itibaren anlaşma sağlanamayan ortaya atılan iddialar sahipliği Batı destekli Atina yönetimi hak taleplerine karşın bir asrı aşkın çözülemeyen sorun meydana geldi. Ankara yönetimi diyalog sürecinde mevdikaşları ile masaya oturmaktan yana olumlu adım atarken maalesef Yunanistan üstüne düşen görevi yerine getirmekten kaçınıyor. ABD ve Avrupa'dan sağladığı başta siyasi olmak üzere askeri ve ekonomik destekten güç alarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmayı hedefliyor. 2022 yılında sınır ihlalleri ile düzensiz göçmen dalgası stratejisi kışkırtıcı eylemlerine başvurarak Ege'de çatışma ortamı oluşturma isteği ne yazık ki istediği gibi sonuçlanamadı.