Bakan Bozdağ: Yeni hukuk fakültelerinin açılmaması konusunda iradeye sahibiz

Bakan Bozdağ: Yeni hukuk fakültelerinin açılmaması konusunda iradeye sahibiz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YÖK ile mutabık kılınarak yeni hukuk fakültelerinin açılmayacağını açıkladı.

Bakan Bozdağ: Yeni hukuk fakültelerinin açılmaması konusunda iradeye sahibiz - Adalet Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğinde, 'Hukuk Klinikleri Uygulamalarının 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış' törenine katılan Bakan Bozdağ, yeni açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Yeni hukuk fakültelerinin açılmaması konusunda iradeye sahibiz, YÖK'le de mutabıkız.' ifadesini kullandı.

Türkiye'de son güncel veriler ışığında 2022 yılı itibariyle devlet, vakıf ve Kıbrıs'ta olmak üzere toplamda 91 hukuk fakültesi bulunuyor. Üniversitelerin yıllık ortalama öğrenci giriş sayısının 8 bin civarı olduğu söyleniyor. Hukuk fakültelerinde eğitim süreleri 5 yıla çıkarılarak yeni reform çalışmalarına tabii tutuldu. Böylelikle sayısı yeterliliğinde fazla olduğu belirtilmesiyle de yeni hukuk fakültelerinin açılmayacağı aktarıldı.

Türkiye'de meslek örgütünün olduğunu hatırlayan Bakan Bozdağ, 'Ben şimdi Türk Tabipleri Birliği'nin, siyasette olan bir kardeşiniz olarak tabiplerin hakkını savunduğuna şahit değilim. Sadece iktidarın zarar göreceği bir şey varsa orada iktidar zarar görsün diye, tabiplerin menfaati olsun diye değil. Bugüne kadar Tabipleri Birliği'nin, Türkiye'deki tabiplerimizin mesleki menfaatleri, meslekleri ve diğer alandaki işlerinin daha iyi olması için sundukları tek bir tedbir, tek bir öneri yoktur. PKK terör örgütünün, başkaca bir terör örgütünün başı dara girdiğinde ya da ihtiyacı olduğunda onların lehine açıklama yapmada yarışa girenler var. Tabiplerin lehine açıklama yok ama Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'kimyasal silah kullandığı' iftirası yapanlara destek verildiğini görüyoruz. Tabipleri Birliği'nin böyle bir görevi var mı? Başkaca bir meslek örgütünün böyle bir görevi var mı? Hiçbir meslek örgütü, kuruluşları, amacı dışında faaliyette bulunamaz. Bulunduğu zaman bunun hukukta bir karşılığı vardır, hukuk da bununla ilgili gereğini yapacaktır.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türk Tabipler Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ilgili yeni çalışmaların sonuna gelindi. Yakın zamanda çalışma kamuoyuyla paylaşılacak. Türk Tabipler Birliği'nden 'Türk' ifadesinin çıkarılması teklifi TBMM gündemine getirildi.