AK Parti kanadından erken seçim için ilk tarih gündeme geldi

AK Parti kanadından erken seçim için ilk tarih gündeme geldi
Türkiye'de yeni yılın gelmesi ile birlikte gündemin bir numaralı ana maddesi şüphesiz 2023 seçimleri oldu.

AK Parti kanadından erken seçim için ilk tarih gündeme geldi - Türkiye'de yeni yılın gelmesi ile birlikte gündemin bir numaralı ana maddesi şüphesiz 2023 seçimleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu süreçte mevsim şartlarını da dikkate aldığı ve seçimlerin biraz öne çekileceğine dair açıklamaları sonrasında da AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

SEÇİMLER İÇİN MAYIS ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye'de milyonları yakından ilgilendiren bir sıcak gelişme de seçimlerin erkene alınmasına dair oldu. Buna göre ise Ekonomim gazetesine açıklamalarda bulunan AK Partili Bilgiç; sandığın Kurban Bayramı, Hac dönemi ve sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç Mayıs ayının 7’si ya da 14’üne alınabileceğini açıkladı. Bilgiç ayrıca, sahada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı arasında bir sıkıntı görmediğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE OLABİLİR

Bilgiç tarafından yapılan açıklamalarda Mayıs ayında bir tarihte olacağının net bir şekilde öne çıktığı belirtilirken, “Meclis’ten Mayıs ayına ilişkin bir kararı çıkarabilmek mümkün olur mu olmaz mı, önümüzdeki süreçte ilgili arkadaşların yapmış olacakları temaslarla netleşeceğini düşünüyorum. Öyle olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı kararı ile bu süreç işleyecek” dedi.

Kamugundemi.com | ANKARA