2023 yılında Uzman Öğretmen maaşları ne kadar olacak?

2023 yılında Uzman Öğretmen maaşları ne kadar olacak?
2023 yılında Uzman Öğretmen ve Başöğretmen maaşları farkının ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Öğretmen Kariyer Basamakları sınavlarının sonuçlarının açıklanması ile birlikte maaşların ne kadar artacağı merak konusu oldu.

2023 yılında Uzman Öğretmen maaşları ne kadar olacak?: Uzman Öğretmenlik sınavına girip kazanan öğretmenler hesaplarına yansıyacak olan maaş farkı için araştırma yapmaya devam ediyor. 15 Ocak 2023 yılında yürürlüğe girecek olan Öğretmenlik Meslek Kanuna göre uzman öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatı yüzde 60 oranına, başöğretmenlerin ise yüzde 120 oranına çıkarılacaktır. 

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Uzman öğretmenlik maaşı hesaplanmasında en yüksek devlet memuru maaşına kanunda belirtilen oranının uygulanması ile hesaplanmaktadır. Bu kapsamda uzman öğretmenlerin maaşlarına yüzde 20 gelir vergisi uygulanırsa bugün için 507,07 TL alınmaktadır.

Uzman öğretmenlik sınavına girerek hak kazanmış olan tüm öğretmenler bir derece atlayacak olup maaşlarına ise bu tutar 1342 TL olarak yansıyacaktır. 10 yıl ve üzeri görev yapmış bir öğretmenin aldığı maaş tutarı 11 bin 819 TL'dir. Bunun üzerine uzman öğretmen unvanını kazanan öğretmenler her ay ek olarak 1342 TL  ödeme alacaktır. 

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Söz konusu maaş farkları yeni yılın gelmesiyle birlikte 2023 Ocak ayında yatırılması beklenmektedir.