2023 öğrenci ulaşım desteği ne kadar, kimler alabilir, ne kadar ödeme yapılıyor?

2023 öğrenci ulaşım desteği ne kadar, kimler alabilir, ne kadar ödeme yapılıyor?
Şehir dışında okuyan öğrencilerin ailelerin yanına gitmesi konusunda destek verileceği açıklanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili olarak 2023 yılında değişiklik olup olmadığını sorgulayan öğrenciler için açıklama yaptı.

2023 öğrenci ulaşım desteği ne kadar, kimler alabilir, ne kadar ödeme yapılıyor? - Ailelerinden uzakta okuyan gençlerin artan ulaşım maliyetlerinden dolayı bilet alımında hayli zorlanmasından dolayı 2022 yılının son aylarında hükümet kanadından bir açıklama gelmişti. Bu kapsamda şehir dışında okuyan öğrencilere ulaşım desteği verileceğini bildiren açıklamanın ardından 2022 ve 2023 yılları için farklı ödeme miktarları belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili merak edilenleri aktardı. 

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ 

Ailelerinden uzakta eğitim gören öğrenciler için başlatılan destek paketinde tüm detaylar belli oldu. Evlerinden uzakta eğitim gören öğrencilere ulaşım desteği adıyla 2023 yılında  da deste ödemesi yapılmaya devam edecek. Açıklanan yardım programı kapsamında yılda iki kere olmak üzere öğrencilerin eve gidiş dönüş biletleri devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu yardım için ayrılan 300 milyonluk bütçe, ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürecek. 

KİMLER ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ YARDIMINDAN FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili yaptığı açıklama, ''Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" ifadelerine yer verdi.

2023 ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencisinin yararlanacağı destek programı için 300 milyon liraya yakın bütçe ayırdıklarını belirten Bakan Yanık, ''Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 lira. Bu destek programıyla öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş dönüş ulaşım giderleri karşılanacak.'' bilgilerini verdi.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

Bakan Yanık, söz konusu açıklamasında başvuruların öğrenci veya ailesi tarafından ailelerin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılması gerektiğini kaydetti.