2023 MEB sömestr tatili ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman tatile girecek?

2023 MEB sömestr tatili ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman tatile girecek?
Yarıyıl tatilinin ne zaman yapılacağı vatandaş tarafından merak konusu oldu. Öğrenciler ve veliler tarafından MEB takvimi araştırılmaya başlandı. Peki bu yıl sömestr tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?

2023 MEB sömestr tatili ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman tatile girecek?: Bu sene yarı yıl tatilinin ne zaman yapılacağı veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. MEB 2022/2023 takviminin yayınlanıp yayınlanmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki yarı yıl tatili ne zaman? Okullar 15 tatile ne zaman girecek?

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2022/2023 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimini yayınlandı. Buna göre 15 tatil tarihi netleşti. Bu yıl yarı yıl tatili 23 Ocak tarihinde başlayacak 3 Şubat tarihinde ise son bulacak. Bununla birlikte ikinci yarı tatilin ise ne zaman yapılacağı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2022/2023 yılı eğitim ve öğretim yılı takviminde belirtildi. Yayınlanan bu takvimde ise ikinci ara tatilin ise 17 Nisan tarihinde başlayacağı ve 20 Nisan'da ise biteceği öğrenildi. 

OKULLARIN KAPANACAĞI TARİH

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim sonrasında veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen sorunun cevabı netleşti. Buna göre okulların kapanacağı tarih belli oldu. Okullar ikinci dönem 6 Şubat tarihinde başlayacak ve 16 Haziran tarihinde ise bitecek. Yani okullar 16 Haziran tarihinde kapanacak.