Kahramanmaraş'ta Şok! Cezaevi Firarisi Bekçiler Tarafından Dövüldü!
Kahramanmaraş'ta yakalanan bir cezaevi firarisinin, bekçiler tarafından coplarla ve tekme-tokat dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde firari Muzaffer Akdaş'ın 'Vurma!' diye yalvarmasına rağmen, bekçiler tarafından acımasızca darbedildiği...
Olay Yenişehir Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, mahalle bekçileri şüphelendikleri bir otomobili durdurarak sürücü Muzaffer Akdaş'ın kimlik kontrolünü yaptı. Yapılan kontrolde Akdaş'ın 2 ayrı dosyadan 1 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve deprem felaketi nedeniyle hasar alan cezaevinden firar ettiği tespit edildi.
Akdaş'a kelepçe takmaya çalışan bekçilere direnmesi üzerine, bekçiler coplarla ve tekme-tokat darbetmeye başladı. Görüntülerde Akdaş'ın "Vurma!" diye yalvarmasına rağmen, bekçiler tarafından acımasızca darbedildiği görülüyor. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Akdaş, darp raporu aldı.
Akdaş, darbeden sorumlu 2 bekçiden şikayetçi oldu. Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Akdaş tutuklanıp cezaevine gönderilirken, olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.
Görüntülerin ortaya çıkması büyük tepkilere yol açtı. İnsan hakları savunucuları ve hukukçular, bekçilerin bu şekilde bir şiddete başvurmasını kınadı. Olayın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savunanlar, cezaevlerinde yaşanan güvenlik zafiyetlerine de dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Bekçilerin ifadeleri alındıktan sonra, savcılık tarafından gerekli işlemler yapılacak.
Bu üzücü olay, bir kez daha kolluk kuvvetlerinin yetkiyi suistimal etmesi ve insan hakları ihlalleri konusunu gündeme getirdi. Olayla ilgili tüm sorumluların ortaya çıkarılması ve adalete teslim edilmesi kamuoyunun beklentisidir.
Bakmadan Geçme