• Haberler
  • Kamu Haber
  • Kadroya geçişte kapsam dışı kalan 100 bin kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme detayları belli oldu! O kişilere de kadro verilecek

Kadroya geçişte kapsam dışı kalan 100 bin kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme detayları belli oldu! O kişilere de kadro verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde 500 bini aşkın kamuda istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya geçeceğini duyurmuştu. Açıklamalarının arasında geçici işçi sorununu da çözeceklerinin sinyalini verdi. Yeni yılda kadroya geçecek o kişiler açıklandı.

Kadroya geçişte kapsam dışı kalan 100 bin kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme detayları belli oldu! O kişilere de kadro verilecek - Türkiye'de geçici işçi statüsünde kadroya geçişte dışarıda 100 bin kişinin kaldığı söyleniyor. Konu üzerinde uzlaşma sağlandığın, gerekli çalışmalar sonrası düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle dışarıda kalan geçici işlerinde yeni yıldan itibaren kadroya geçeceği duyuruldu.

Geçici mevsimlik işçiler, kadroya geçişten faydalanamadığı bu konu üzerinde taşeron işçilerin sorunlarını çözmek adına Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan açıklama geldi. Bakan Bilgin ile beraber gerçekleştirdikleri görüşmede uzlaşma sağladıklarını kadro beklentisi içinde olan geçici işçi statüsündeki emekçilerin yeni yıldan itibaren çalışmaların son halini aldıktan sonra düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kadrodan faydalanacakları müjdesini verdi.

GEÇİCİ VE TAŞERON İŞÇİYE KADRO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi statüsünde yer alan mevsimlik ve taşeron işçilerle ilgili, 'Yaptığımız düzenlemeyle sözleşmeleri personelleri hemen kadroya geçiriyoruz. Sözleşmeli personeller hangi tür olursa olsun hepsini toparlayıp disiplin altına alıyoruz. Hemen kadroya geçiriyoruz. Bunların içerisinde sağlık çalışanı, sanatçı ve üniversite çalışanları da var. Sayı 500 bine yakın. Bu çalışmanın reform niteliğinde olduğunu belirtmek isterim. Bu arada geçici işçi sorununu da çözüyoruz. Onu da Meclis’in gündemine getireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Devlet kademelerinde görev alan 6 ay ile 9 ay 29 gün aralığında çalışan işçilerin kadro düzenlemesine alındığı müjdesini veren Arslan, Ocak ayını işaret etti. Bakan Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşmede uzlaşma sağlandığını aktardı. Kısa süre içinde sorunun çözüme kavuşacağını açıkladı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇİŞTE KAÇ YIL ŞARTI ARANIYOR?

Kadroya geçişte hazırlıkların tamamlanarak yeniden belirlendiği ve değerlendirildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, karmaşıklığı gidermek amacıyla sözleşmeli personel statüsünü yeniden değerlendirdiklerini açıkladı. Kadroya geçişlerde 3 yıl şartı aranacak. Aynı zamanda 1 yıl aday memurluk süreci olacağı belirtildi. Böylelikle sözleşmelinin kadroya geçişinde 3 artı 1 yıl süre olacak.

Taşeron ve mevsimlik işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında görev icra ettikleri alanlara ilişkin aynı kademede ama farklı statülerde yer almalarından dolayı talep ve önerileri aradaki farkın giderilmesi kadro verilerek iş ortamında aynı doğrultuda özlük haklarına sahip olmak istediklerini dile getiriyor. Konu üzerine ilgili bakanlıkla görüşmeler yapıldı. Gözler Ocak ayına çevrildi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!