• Haberler
  • Gündem
  • Kadına yönelik şiddet Meclis'e kadar uzandı: TBMM personeli Saliha Akkaş katledildi

Kadına yönelik şiddet Meclis'e kadar uzandı: TBMM personeli Saliha Akkaş katledildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) personeli Saliha Akkaş, boşanmak istediği eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada olayın 'erkek şiddeti' olduğunu vurgulayarak, bu sorunu görmezden gelen siyasileri cinayete ortak olmakla suçladı.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez şiddetin adresi, yasaların çıkarıldığı en yüksek makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. TBMM'de çalışan Saliha Akkaş, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Başarır'dan Sert Tepki: “Bu Bir Erkek Şiddeti”

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yaşanan trajediyi "aile içi tartışma" olarak nitelendirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Olayın açıkça bir erkek şiddeti olduğunu söyleyen Başarır, bu durumu görmezden gelen her siyasetçinin suçun ortağı olduğunu vurguladı. Başarır, "Biz bu suça ortak olmayacağız" diyerek bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi.

Kadına yönelik şiddet Meclis'e kadar uzandı: TBMM personeli Saliha Akkaş katledildi

“İstanbul Sözleşmesi" Vurgusu

Açıklamasında İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çekilme kararına da değinen Başarır, "Aileyi koruyoruz" söylemleriyle kadınların yaşam hakkını hiçe sayanların bu cinayetlerin sorumluluğundan kaçamayacağını dile getirdi. "Kaçamayacaklar! Buna izin vermeyeceğiz" sözleriyle tepkisini sürdüren Başarır, Saliha Akkaş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi. Bu olay, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ne denli yaygın ve yıkıcı bir boyuta ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!